Petra Slapar: Nič več seksbomba

Petra Slapar: Nič več seksbomba (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
11. 9. 2016

Ko je Iris Mulej pred kratkim na Facebooku objavila fotografijo v družbi pevke Petre Slapar, smo drobno plavolasko komajda prepoznali. Ko se je Petra dejavno pojavljala na glasbeni sceni, je svoje oboževalce navduševala z videzom seksbombe; platinasta blond pričeska in globoki dekolteji so bili njena stalnica. Danes pa je njen videz povsem drugačen, v pogovoru nam je med drugim tudi zaupala, zakaj je temu tako.

Petra živi z možem Robertom in hčerko Areleno na Goričkem v Prekmurju, kjer uživa umirjeno družinsko življenje in to jo povsem izpopolnjuje.

"Oba z možem se tam super počutiva. Najina skupna lastnost pa je, da sva popolnoma iskrena drug do drugega. Kasneje sem ugotovila, da je to redkost v partnerskem odnosu. Iz mojega vidika je to res kvalitetno življenje, saj počneš, kar hočeš, in obenem pustiš drugemu, da dela, kar hoče. Drug drugega spodbujava in podpirava v tistem, kar počneva. V tem duhu želiva vzgajati tudi triletno Areleno, torej da je svobodna in da počne tisto, kar jo navdihuje," na začetku pove Petra in doda, da deklica že od prvega leta hodi v majhen vrtec v Fokovcih, kjer je vsega skupaj osem otrok. "Tam zelo uživa. Je izredno športen tip in zelo močna za svoja leta. Rada se smeje, skače naokoli in je na splošno zelo vesel otrok," z navdušenjem pove ponosna mamica, ki z možem Robertom vodi Center Alternative Altorion, kjer organizirata delavnice in seminarje. Ljudje k njim prihajajo iz vseh koncev sveta, letos tudi iz daljne Avstralije. Njen mož je tudi znan šaman, o katerem se je v preteklosti že veliko govorilo.

"Šamanizem je le ena od vej oziroma dejavnosti, ki jih ponuja center. Spekter je širok in zajema več kot 20 različnih delavnic, seminarjev, terapij in procesov, tako spiritualnih kot šamanskih, in seveda IFA, ki zajema fizično sfero. Veliko ljudi prihaja iz Nemčije, Avstrije, Avstralije, med njimi so tudi tisti, ki se s tem ukvarjajo profesionalno in v svojem delu že vključujejo metode, kot jih izvaja Robert," zaupa Petra.

Raje narava kot mestno okolje

Družina Slapar živi v hiši, ki je na robu gozda, v popolni samoti, od središča Murske Sobote oddaljena dvanajst kilometrov.

"Na voljo imam naravo in mir, obenem pa imam na dosegu roke vse tisto, kar ponuja sodobna civilizacija. Prej pa sem živela v Moravčah, na Gorici, pri svojih starših, skupaj s svojim bratom v stanovanjski hiši," pove Petra, ki ima najraje družinske sprehode, kjer po nekaj minutah izginejo vsi vplivi interneta in televizije in tako postaneš povezan sam s seboj. Čeprav ima zelo rada dom, pa izredno uživa tudi v potovanjih. Januarja so šli prvič na križarjenje po vzhodnem Sredozemlju, obiskali so Barcelono, Marseille, Majorko in Rim. "Julija pa smo šli znova, tokrat po zahodnem Sredozemlju; Dubrovnik, Split, Črna gora in Benetke. Nekaj dni smo preživeli tudi na slovenski obali. Drugače pa kar uživamo na Goričkem, saj je za marsikoga to tudi priljubljena počitniška destinacija," pove pevka.

Videz seksbombe je preteklost

Petra je v zadnjih letih močno spremenila svoj videz. Vajeni smo je bili kot seksi plavolaske, marsikoga je spominjala na slavno igralko Pamelo Anderson. Danes pa je njen videz povsem drugačen in naraven.

"To je v veliki meri povezano predvsem z metodami, ki jih prakticiramo v centru Altorion, kjer je cilj, da si to, kar si. Ko človek spozna in sprejme sebe, ni več potrebe po uveljavljanju v družbi in ni več potrebe po ugajanju in potrjevanju s strani okolice," zaupa Petra, ki se je na socialnih omrežjih pred kratkim pojavila v družbi nosečnice Iris Mulej, s katero sta prijateljici že skoraj deset let. "Z Iris sva bili ves čas v kontaktu. Mogoče sva se prej videli več kot zdaj, ko smo v Prekmurju, sva se pa trudili ohraniti stik skozi vsa ta leta, če ne drugače pa prek družbenih omrežij," pove Petra, ki je z bodočo mamico seveda poklepetala tudi o nosečnosti in dojenčkih. "Nasvetov pa ne dajem, ker vem, da je vsaka oseba oziroma porod popolnoma unikaten. Lahko pa rečem, da je dobro, če si sproščen, da zaupaš sebi in osebju, fino pa je tudi, da imaš poleg partnerja," zaupa svetlolaska.

Znova jo mika glasba

Razkrila pa nam je tudi načrte za prihodnost. "Kar se tega tiče, se ne obremenjujem preveč, saj poskušam živeti tukaj in zdaj ter sprejemati tisto, kar mi pride naproti. Imam pa en cilj, ki izstopa in je v meni prisoten ves čas. To je, da sem to, kar sem," pove Petra, ki se bo znova podala v glasbene vode. Pripravlja svojo sedmo skladbo v lastni produkciji, kjer je avtorica besedila, glasbe in aranžmaja.

Telst: Barbara Majič