Petra Slapar pripravlja delavnice razsvetljenja

"Ta sfera se še vedno smatra kot tabu ..." (foto: C. S.) C. S.
Vir: Lea
3. 10. 2014

Mamica in pevka Petra Slapar oktobra pripravlja delavnice razsvetljenja. Že nekaj časa se namreč ukvarja s spiritualnimi, energetskimi vidiki človeka in sveta.

"Menim, da toliko pozornosti, kot se namenja zunanjemu, materialnemu, posvetnemu, vsakodnevnemu življenju, bi se moralo namenjati tudi notranjemu, čustvenemu, spiritualnemu svetu človeka in širjenju njegove zavesti. Ta sfera se še vedno smatra kot tabu, kot nekaj misterioznega, nenavadnega, čudnega, nadnaravnega. Vendar je to nekaj popolnoma vsakdanjega, normalnega, recimo temu človeškega. Do tega nevid­nega, duhovnega, neoprijemljivega sveta lahko pristopimo čisto sistematično.

Tako kot skrbimo za svoje fizično telo, za ta naš stroj, ki ga moramo vzdrževati s fizično aktivnostjo, gorivom, torej hrano, vodo, ali 'popravljati' pri uradni medicini, tako lahko z različnimi psihoterapevtskimi in spiritualnimi metodami skrbimo za svoje duhovno in energetsko telo, naše emocionalno stanje in tako dalje. Čisto preprosto in nič abnormalno. Sama menim, da sta pomembna oba vidika, zunanji materialni in notranji spiritualni. Oba sta enako pomembna za razvoj človeške rase in obema bi morali posvečati enako mero pozornosti in spoštovanja," je prepričana Petra.