Petra Slapar: Zdaj je v povsem drugih vodah

Petra Slapar (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
28. 2. 2014

Glasbenica Petra Slapar je lanskega maja prvič postala mama. Hčerka Arelena ji je odprla nova obzorja v svetu materinstva, ki pa niso vedno samo rožnata. Naučila se je, kako pomembno je, da si vzame čas zase, da je spočita in pripravljena na vzgojo in nego otroka.

"Na začetku sem bila popolnoma izgubljena, nevedna, strah me je bilo jo sploh vzeti v roke. Zame je bilo to popolnoma novo, nepoznano. Zdaj je že veliko lažje. Seveda še vedno kdaj postanem negotova, vendar ni to nič v primerjavi z začetnimi strahovi in izgubljenostjo," Petra odgovori na vprašanje, kako se je znašla v vlogi mame.

"Nikoli si nisem predstavljala, da lahko materinstvo prinese toliko lepega, da bo zapolnilo moje življenje s takšnim veseljem in radostjo. Vendar to resnično lahko spoznaš, ko sam to doživiš. Pred rojstvom Arelene so mi govorili, kako bo lepo, da je to nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v življenju, meni pa ni bilo jasno, o čem govorijo, saj mi je bilo materinstvo do rojstva Arelene popolna neznanka. No, zdaj je to moja najlepša služba."

Arelena je ravno dopolnila devet mesecev, Petrina pozornost pa je v večini namenjena le njej, njenemu razvoju, njenim potrebam itd.

"Arelena je zelo nezahtevna dojenčica, no, zdaj že skoraj malčica, tako da imam z njo minimalno skrbi. Če že pridejo težki trenutki, so to zaradi slabega spanca na moji strani, pa tudi, če je ona neprespana ali pa če preveč spi, tudi ni ravno dobre volje. Prav tako je težko, ko kdaj ne veš, kaj si želi, saj tega še ne zna povedati. Pozneje se skoraj vedno izkaže, da jaz v tistem trenutku nisem bila dovolj pozorna in sem pozabila na neki očiten razlog njenega nezadovoljstva. Mislim, da so to čisto normalne stvari, s katerimi se srečujejo vse mamice. No, najlepši trenutki so seveda, ko se smeje, ko se stisne k tebi, ko kdaj začeblja neko res dolgo, samo njej razumljivo besedo, ko dirka po sobi kot maratonka ..."

Več o tem, kako Arelena in Petra preživljata dan, kakšne vzgoje sta se lotila z Robertom, in kaj se dogaja s Petrino glasbeno kariero, izveste v aktualni številki revije Story.

Značke: Petra Slapar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 10/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 10/2014

Story Story 10/2014, od 26. 02. 2014