Pevec Sebastian si želi odpotovati na daljni vzhod

“Zanima me kultura, ki je tako drugačna od naše, zanimajo me ljudje, ki so videti tako drugače kot mi, zanima me narod, ki se oblači tako zelo drugače od nas.”
 (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Story
25. 1. 2017

Pevec, plesalec in koreograf Sebastian ob svojem delu obožuje tudi potovanja. Ni skrivnost, da se vsako leto odpravi na kakšno zanimivo lokacijo, kjer raziskuje lepote novega kraja in spoznava nove kulture.

Sebastian je na potovanjih doživel že številne avanture in ena od nepozabnih je bil tudi enotedenski 'road trip' po zahodni obali Amerike vse od San Francisca do Las Vegasa. "To je bila ena od najbolj izjemnih izkušenj. Sam sprva nisem bil najbolj navdušen, saj se mi je enomesečno popotovanje na vse konce Amerike z letalom zdelo veliko bolj smiselno kot čepeti v avtu, ki se ga že zato, ker sem med plesno sezono toliko v njem, poleti kar se da izogibam. Potem pa se je zgodilo to, na kar nisem bil pripravljen: spoznal sem popolnoma drug obraz Amerike in se zaljubil v njene nacionalne parke, v njeno naravo in ruralni svet, ki je nekaj popolnoma drugega od tega, kar sem poznal iz Los Angelesa, New Yorka, San Francisca, Orlanda itd. Vsakemu, ki potuje v Ameriko, od zdaj priporočam tudi vsaj nekajdnevni izlet v notranjost, v naravo in stran od milijonskih betonskih velemest. Seveda bi zadevo ponovil, pravzaprav smo že zdaj dogovorjeni s tremi kolegi, da letošnje poletje začrtamo novo turo; držim pesti, da nam uspe," pove Sebastian. Njegov popotniški duh ga neprestano kliče, zato si želi obiskati čim več različnih destinacij.

"Vleče me na Daljni vzhod. Zanima me kultura, ki je tako drugačna od naše, zanimajo me ljudje, ki so videti tako drugače kot mi, zanima me narod, ki se oblači tako zelo drugače od nas. Je že res, da je Zahod dohitel tudi njih, a zagotovo bi še našel kje kakšen kotiček, ko bi lahko doživel njihove kimone in tradicionalna oblačila. Enkrat sem jih srečal na neki konferenci v Barceloni, na kateri sem predaval, in z uboge gospe, ki je po dvorani paradirala v njihovem kimonu, ves večer nisem mogel odvrniti pogleda, tako zelo fascinantna je bila. Za oddih pa so seveda zanimivi tudi Deviški otoki, Bora Bora, Maldivi in Bali."

Napisala Mihaela M. Kocbek
Fotografije Tibor Golob

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 03/2017

Story 03/2017, od 12. 01. 2017