Pevka Kataya: "Leto 2016 je bilo leto rošad!"

Pevka Kataya: "Leto 2016 je bilo leto rošad!" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
3. 2. 2017

Pevko Katayo, s pravim imenom Katja Ajster, poznamo po zvonkem glasu, nalezljivem smehu in vročih fotografijah, ki jih rada objavi. Pred njo pa je leto, polno novih izzivov, saj je dobila prvo pravo službo, ob tem pa bo nastopila tudi na Emi. Poleg tega se je zaljubila, čeprav ima o ljubezni malce posebno mnenje.

Kataya je pred kratkim dobila tudi čisto pravo službo. Kot je povedala, je nanjo kar dolgo čakala in imela mnogo razgovorov, preden ji je uspelo.

► Kako so na vas, glede na to, da ste javna oseba, gledali na razgovorih?

Službo sem si iskala več kot leto dni, na razgovorih sem bila večinoma neuspešna, saj so me ljudje jemali drugače, ker so me poznali in mi seveda niso dali priložnosti, razumem jih. Njihova izguba. Takšnega delavca, kot sem jaz, je težko dobiti v teh časih ali pa na splošno. Sem popolnoma in nadpovprečno zadovoljna s svojim delovnim mestom na Slovenskih železnicah. Obožujem to službo!

► Vas služba veseli?

Delam na prodajno-informacijskem centru na Slovenskih železnicah, to je odlična služba in sodelavci ter sodelavke so fantastični.

► Pevke pri nas navadno ne hodijo v službo. Je težko preživeti zgolj s petjem?

Lahko bi živela samo od glasbe, če bi to želela. Kar pomeni, da bi morala privoliti v vse vrste nastopov, tudi na večurne nastope v tujini, kjer bi si uničevala glasilke. Z nastopi v Sloveniji se zagotovo ne da zaslužiti dovolj. Drugače pa vsem privoščim, da zaslužijo in da jim uspe, pa čeprav včasih ne vem, od česa živijo mlade punce.

► Kakšno je bilo za vas leto 2016 – se je zgodilo kaj prelomnega?

Leto 2016 je bilo dobro do mene, bilo pa je polno osebnih razsvetljenj tako v osebnem kot v poslovnem smislu. Rekla bi, da je bilo leto rošad.

► Čaka vas nastop na Emi. Se že pripravljate?

Na Emo sem se ravno začela pripravljati z ekipo. Pesem sta Tim Žibrat ter Klemen Orter s pomočjo Duncana Kamakane napisala mojega za 'sopevca' na Emi. Pesem bo ljubezenska, seveda.

► Pišete pesmi sami?

Včasih jih nisem, kar je bila moja velika napaka, zdaj pa se trudim, da sem vedno zraven, ko se pesem ustvarja, in prispevam vsaj del melodije ter večino besedila. Za Emo pa sem projekt prepustila Megi Miloševič, Timu Žibratu in Klemnu Orterju.

► Kakšno pa je bilo vaše otroštvo?

Nisem si želela postati znana, ampak sem si želela peti. To, da ustvarjam na očeh javnosti, je samo prednost, ker tako moje ustvarjanje vidi več ljudi. To jih lahko osrečuje in zabava, s tem nekaj povrnem ljudem in jim lahko celo spremenim življenje. Zato je pomembno, da vsak sledi svojim sanjam.

► Srečni ste tudi v ljubezni, kajne?

Imam res prekleto srečo, da sem spoznala Tima. Preden sem ga spoznala, sem se namreč odločila, da se bom odpovedala razmerjem za nekaj časa, ker potrebujem počitek. Nikjer ni bilo ne duha ne sluha o kakšnem primernem partnerju, o moji duši dvojčici. In potem se zgodi najbolj neverjetna zgodba vseh časov. V najbolj nepričakovanem trenutku sem spoznala Tima, ga pozabila in ga srečala čez mesec dni, naključno, ker sem pozabila plačati pijačo (sedela sem za isto mizo in pila na njegov račun, po nesreči). In tako se je začela najlepša zgodba v mojem življenju. Hvaležna sem zanj ne glede na to, kako se zgodba razplete.

► Kako gledate na partnerski odnos?

Nekje sem zasledila, da ste rekli, da ni nič večno? Tisti, ki misli, da je, je bedak. Nočem biti črnogleda, vendar ... Ali lahko vplivate na usodo, da se nekomu kaj ne zgodi že danes? Bog ne daj da se, a saj veste, kaj mislim. Trenutki, ki jih zdaj doživljate z nekom, so lahko zadnji. Dobro jih izkoristite, življenje me je naučilo, da se jim predam, pa čeprav je včasih težko. Za Tima bom vedno hvaležna, pokazal mi je, da se moram ljubiti in da sem lahko še boljša oseba. Prava ljubezen ti odpre oči, postaneš to, kar si v resnici. In če ti je človek namenjen, bo definitivno ostal. To je dejstvo. Če kdo ni ostal, je bil samo lekcija in vsem želim samo dobro.

► Kako torej gledate na ljubezen, kaj vam pomeni?

Ljubezen je največja vrednota na svetu, ljubezen poganja ta svet. Za ljubezen živim in diham, ker je bistvo življenja. Nikoli ne smete biti jezni na ljubezen, če se kaj morda ne izide, jezni bodite na ljudi, potem pa jim oprostite.

► Kaj pa otroci in družina? Je tudi to v vašem življenjskem načrtu?

Želim si toliko otrok, kolikor jih bom lahko naredila in nahranila. (smeh) Tim je tudi zelo družinski človek, seveda zdaj še ni čas za to, ko bo, pa bo. Oba si želiva družine. Upam, da nama uspe.

► Na kaj ste najbolj ponosni?

Nase. Da sem preživela vse, za kar sem mislila, da ne bom, in da sem oseba, kakršna sem si včasih želela postati. In samo še bolje bo.

► Kakšne so vaše želje za prihodnost, pričakovanja – česa si želite?

Moje želje so velike, kar pa ne pomeni, da nisem popolnoma zadovoljna s tem, kar imam trenutno, saj imam več, kot bi si marsikdo želel. Najbolj bom srečna, če me zdravje ne bo zapustilo. Drugo bo že šlo. Želim si svoje družine, svojega uspešnega posla, ustvarjati dobro glasbo in biti srečna na splošno in s Timom.

Eva Jandl

Priporočamo