Pevka Mirna Reynolds o izjemno težkem otroštvu, ki je bilo zaznamovano z alkoholom in nasiljem

Pevka Mirna Reynolds o izjemno težkem otroštvu, ki je bilo zaznamovano z alkoholom in nasiljem (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
23. 12. 2020

Pevka Mirna Reynolds je v nedavnem intervjuju priznala, da ji v otroštvu ni bilo prizanešeno in da se je morala soočiti z marsičem, kar še dan danes predeluje.

"V naši družini sta bila prisotna alkoholizem in nasilje, torej sem odraščala v zelo disfunkcionalni družini. V taki družini ni nič brezpogojnega, zato sem tako obupano iskala pozornost in ljubezen. A ne moreš pričakovati, da boš to dobil od drugih. Pri otroku pa je drugače …

Ko se je rodil moj sin, sem želela, da ima tudi dedka, zato sem očetu vse iskreno povedala za nazaj. Po ločitvi staršev sem najprej živela z mamo, potem pa me je oče odpeljal in sem bila pri njem nekaj let, mama pa se je na sodišču borila, da bi me dobila nazaj. Z mamo sva si bili blizu, na očeta pa sem bila jezna, zato sva se le redko videla. Še zsedaj se vidimo le ob rojstnih dnevih, skratka, bolj redko … Težko je sprejeti, da ne moreš spremeniti ljudi. Da osebe, ki bi te morale čuvati in imeti rade, tega ne morejo. Prepričana sem, da vsak oče in mama naredi vse, kar lahko. Z očetom sva bila že odtujena, zato je težko spet vzpostaviti stik.

Vedno sem želela biti z mamo, ki je bila vedno ob meni. Še danes se vidiva vsak dan … Mislila sem, da se bom pozdravila, ko bom očetu vse povedala. Pa ni bilo tako! Najtežje je bilo spoznanje, da je v mojem odnosu najbolj toksična mama, ki jo imam najraje na svetu. Ko začneš reševati težave z nekom, ki ga imaš zelo rad, je to velik zalogaj. Na srečo je mama naredila ogromno glede sebe, zato me razume. Če bi vse to, kar sem njej, povedala komu drugemu, bi se slabo končalo … Mama me ima zelo rada in je zdaj krasna, vendar se otroštva ne da spremeniti. V otroštvu mi starša nista dala varnosti in prave ljubezni, da bi postala mentalno zdrav človek. A do mame ne čutim nobene zamere in sem vesela, da se lahko o tem danes pogovarjava. Hude travme so bile."

Vir: Zvezde