Pevka Tinkara Kovač je s hčerama vadila recepte za praznične piškote

Pevka Tinkara Kovač je s hčerama vadila recepte za praznične piškote (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
5. 1. 2017

Primorska pevka Tinkara Kovač je imela pred prazniki ogromno glasbenih obveznosti in nastopov, tako pri nas kot v tujini.

Pred dnevi smo jo srečali v Kopru, kjer si je vzela nekaj trenutkov za nas in nam razkrila nekaj obveznosti v tem praznično obarvanem mesecu: "Vesela sem, da se na mojem glasbenem področju vedno nekaj dogaja ter da pride do projektov in različnih sodelovanj, ker uživam, ko vnašam v te svež veter. Tako sem letos poleti povabila glasbenika Mattea E Basta, da posnameva italijansko različico moje skladbe z albuma O-range, Še tam ne - Che sara' di te. Tako sva pred časom v živo nastopila v koprskem studiu v oddaji Dobro juto ter požela val navdušenja med gledalci. Pesem, katere avtor glasbe je Domen Gracej, poezija pa je pesem iz pesniške zbirke Marka Kravosa, Sol na jezik - Sale sulla lingua, mi je pokazala, da res obožujem ta naš primorski prostor ob meji in sodelovanja, ki se spletajo, kot da meje ni. In dejansko je ni. Tako bom tudi 11. decembra v Trstu prvič nastopila v teatru Rossetti, kar si štejem v posebno čast," nam pove Tinkara in nadaljuje: "Moj letošnji december je bil v znamenju koncertov in nastopov, med njimi je bil eden tudi v Luksemburgu. S hčerkama Galo in Almo smo na začetku decembra že pridno vadile in eksperimentirale recepte za najboljše božične piškote. (smeh) Alma, najmlajša, je v veliki prednosti pred nama, ker res s srcem kuha in peče. Darila letos niso bila prevelika, ne maram praznikov v službi trošenja denarja, ampak raje ustvarjamo same doma in obdarimo z lastnimi izdelki - slikami, ilustracijami, piškoti, marmelado. Za letošnje praznike smo pred jelko pripravile tudi gledališko predstavo. Izbrale smo si odlomek iz Kosovirjev na leteči žlici Svetlane Makarovič. Hčerki sta bili kosovirki, jaz pa kaj drugega kot najpametnejša mačka v celi zgodbi. Mačka je moja najljubša žival, če je pa zraven še pametna in govori, pa toliko bolje."

Kot zanimivost pa nam je pevka razkrila, da se letošnji uvod v praznične dni ni mogel začeti lepše, kot se je, saj je njena nova pesem z albuma Dober dan, življenje z naslovom Moder let galeba v trenutku osvojila ljubitelje njene glasbe.

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2017

Story 01/2017, od 29. 12. 2016

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri