Pevko Ino Shai podpira največji britanski radio

16. 1. 2017 | Vir: Story
Deli

Martina Šraj, ki deluje pod umetniškim imenom Ina Shai, je izdala svoj prvi EP album Overload, ki ga je snemala v Londonu, kjer že dve leti živi in študira glasbo. Zdaj je zanj posnela videospot.

“Prvič sem odru Eme stala pri 17 letih, torej pred sedmimi leti, ko sem nastopila s pesmijo Dovolj ljubezni. Takrat sem nastopila še kot Martina Šraj, tako da bo to odlična priložnost, da se znova predstavim slovenski publiki v malce bolj zreli obliki. Resnično komaj čakam, da nastopim!”
Videospot je posnet s pomočjo mlade ekipe Carousel Films, v kateri se je kot režiser izkazal Mike Briggs (na fotografiji z Ino Shai).

Njena pesem Fading Away je že dobila podporo na enem izmed največjih radiev v Veliki Britaniji - BBC Radio Introducing. Na svojem profilu na Facebooku pa je Ina objavila tudi video s svojo reakcijo ob poslušanju, ki smo se ji dobro nasmejali. Prvi EP album je premierno predstavila v ljubljanskem Sputniku, kjer je nastopila s štiričlanskim bendom Art Music Orchestra (Roman Sarjaš na klavirju, Luka Sraka na kitari, Goran Sarjaš na basu in Anže Žurbi na bobnih), kot gostje pa so jo podprli znani slovenski izvajalci Manuella, Trkaj, Nipke, Jana Šušteršič, Denis (nekdanja skupina Game Over) ter elektronska zasedba Blubird. Svoj prvi singel z albuma, Player, je pospremila z avdiovizualno podobo, zdaj pa nas je presenetila še z drugim videospotom za pesem Overload, ki je tudi naslovna pesem albuma.

"Gre za pesem, ki nosi posebno mesto v mojem srcu, saj sem jo napisala popolnoma sama. Dobila sem res veliko pozitivnih odzivov, še posebej od slovenskega občinstva, zato sem se odločila, da tudi zanjo posnamem videospot," nam je zaupala Ina. Snemanje je potekalo v idilični naravi zunaj Londona, ponovno z mlado ekipo Carousel Films, pri kateri se je kot režiser izkazal Mike Briggs, za make-up pa je poskrbela Kaylor Wright. Poleg Ine se v videospotu pojavi tudi violinistka Tanya Craknell.

"Snemali smo na začetku novembra zelo zgodaj zjutraj, tako da so bile temperature blizu ničle. Nič kaj prijetno, ampak mi je pomagalo, da sem se vživela v pesem in občutila podobne emocije kot med pisanjem. Pesem namreč govori o notranjem boju s čustvi, ki jih je včasih težko obvladovati. S tem, da smo snemali v gozdu, ki vsaj zame predstavlja mir in svobodo, sem želela prikazati, kako je včasih na videz vse videti popolno, v resnici pa smo ujeti v lastne misli ali določeno negativno situacijo, kar ponazarja tudi metafora na koncu." Pesem je napisala Ina, pod aranžma in produkcijo pa sta se podpisala Vincenzo Capodivento in Hans Kristjan Aljas. "Težko je opisati občutek, ko imaš ob sebi res super ekipo, ki verjame vate in v tvojo glasbo. Vsi delamo po najboljših močeh, z minimalnimi sredstvi, ker v tem neizmerno uživamo in upamo, da bodo tudi ljudje to začutili," je povedala Ina.

Na snemanju se je zgodilo mnogo zabavnih situacij, Ini pa je še posebej ostala v spominu naslednja: "V videospotu smo na koncu uporabili tudi dimne bombe. Na žalost nam je malce preglavic povzročal veter, saj je v hipu odpihnil dim na drug konec gozda. Zaradi tega sem morala dobesedno loviti meglo, tako da bi lahko naredili vsaj nekaj dobrih posnetkov. Izkazalo se je, da je moj tek ustvaril dramatičen učinek, tako da smo na koncu dobili še lepše posnetke, kot če vetra ne bi bilo."

In s čim nam bo postregla letos na Emi, kamor se je uvrstila z avtorsko skladbo? "Prvič sem odru Eme stala pri 17 letih, torej pred sedmimi leti, ko sem nastopila s pesmijo Dovolj ljubezni. Takrat sem nastopila še kot Martina Šraj, tako da bo to odlična priložnost, da se znova predstavim slovenski publiki v malce bolj zreli obliki. Resnično komaj čakam, da nastopim!u Napisala Eva Jandl

Fotografije osebni arhiv, Primož Predalič

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Elle02/2017

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 02/2017

Story 02/2017, od 05. 01. 2017