Pia Filipčič (Big Brother) tik pred operacijo in spremembo spola!

Pia Filipčič (Big Brother) tik pred operacijo in spremembo spola! (foto: Arhiv) Arhiv
Vir: Nova
13. 5. 2019

Transseksualka Pia Filipčič je še pred kratkim zaznamovala medijsko sceno z zmago v resničnostnem šovu Big Brother in predvsem s tem, da je s svojo drugačnostjo začela opozarjati na vse tiste, ki se rodijo ujeti v napačnem telesu. 

Kar nekaj let Pia namreč že razmišlja o spremembi spola tudi z operacijo in zdaj je končno tako daleč, da so se začeli vsi postopki, povezani s tem. “Vsi potrebni testi in preiskave so za mano, zdaj moram biti samo potrpežljiva, saj so čakalne dobe pri nas zelo dolge,” je povedala Pia, ki pa ima že nekaj izkušenj z lepotnimi popravki.

“Od vedno sem bila zagovornica lepotnih popravkov in še vedno stojim za tem, da če je nekdo nezadovoljen s svojim videzom, ni nič sramotnega, da si to popravi ter to tudi prizna. Se mi zdi, da smo pri nas, kar se tega tiče, še vedno dokaj konzervativni, hkrati pa se mi zdi, da smo vedno bolj odprti do takih posegov in do ljudi, ki za takimi storitvami posegajo. Nikoli nisem zanikala, da sem si naredila prsi. To je bil moj prvi poseg, ki je zelo vplival na mojo samozavest in ob katerem sem se počutila še bolj ženstveno, saj sem bila prej čisto brez prsi. Pozneje sem si popravila še nos, nazadnje pa sem si z lastno maščobo povečala boke in zadnjico. Pri zadnjem posegu sem bila kar prestrašena, saj o njem prej nisem veliko vedela in nisem si znala predstavljati končnega rezultata. Sem pa bila po posegu takoj pomirjena, saj sem bila s svojimi boki in zadnjico zadovoljna in počutila sem seksi, samozavestno in še bolj ženstveno, ni pa mi bilo dovolj. Sem dokaj vitka, zato nisem imela na voljo veliko maščobe, čeprav sem se pred operacijo na silo redila, da bi bilo čim več zaloge. Na koncu se je izkazalo, da je bilo maščobe vseeno premalo in nisem bila v popolnosti zadovoljna, saj imam rada ekstreme, zato v prihodnjem razmišljam, da bi si znova povečala zadnjico, vendar tokrat s katero drugo metodo.”

Spremembe

Pia se je po veliki zmagi in medijskem izpostavljanju za nekaj časa umaknila, a zadaj je znova spregovorila o novih načrtih in izzivih.

“Potrebovala sem čas zase. Po zmagi v šovu Big Brother se mi je življenje obrnilo na glavo. Nepričakovano sem bila vržena na estrado in vse se je tako hitro odvijalo, da mi ni uspelo zadihati in se s prepoznavnostjo pravilno soočiti. Ne smem pozabiti tudi na svojo željo po tranziciji in operaciji, ki je zaradi vsega medijskega pompa pristala na stranskem tiru. Prijala mi je pozornost ljudi, prijal mi je občutek pripadnosti, ki ga prej nisem nikoli doživela, in posledično sem začela pozabljati glavni razlog, zakaj sem vstopila v šov, in sicer, da končno sprejmem samo sebe, ne da ugajam drugim. Logično je, da sem tako ob vsej podpori, ki sem jo čutila od okolice, pozabljala, kaj si resnično želim in za kaj se borim. O vseh doživljanjih in občutkih, ki sem jih v tem času doživljala, sem pisala tudi v svoji knjigi Cena mojih sanj, ki je še vedno na voljo v določenih knjigarnah in na spletu,” pove Pia, ki pa bo te dni predstavila tudi svojo novo pesem.

“Pred tremi leti sem izdala prvo pesem A ti dogaja in odzivi so bili mešani. Nekaterim je bila všeč, spet nekateri so kritizirali moje pevske sposobnosti, zato sem se odločila, da popolnoma zamenjam stil in naredim nekaj, česar nihče ne pričakuje.” Zdaj prihaja pesem Konzervativna. “Obožujem, da sem kontroverzna in da se okrog mene vedno dviga prah, zato naj se slovenska scena pripravi name."

Besedilo: MIMA // Fotografije: osebni arhiv