Pia Filipčič (Big Brother): Zaupala nam je resnico o denarju in operaciji

Pia Filipčič (Big Brother): Zaupala nam je resnico o denarju in operaciji (foto: osebni arhiv, Alpe) osebni arhiv, Alpe
Vir: Nova
31. 8. 2015

Zmagovalka letošnjega šova Big Brother se je prejšnji mesec znašla pod plazom očitkov. Fotografije razkošnega življenja, ki si ga je privoščila po zmagi v šovu, so namreč pri številnih njenih oboževalcih sprožile ugibanja, ali bo 22-letnica denar od zmage resnično porabila za težko pričakovano operacijo in spremembo spola. Pia, ki se je komentarjem glede njenega zapravljanja in odločitve o operaciji do zdaj elegantno izogibala, je Novi zaupala, kakšni so njeni resnični načrti.

Kot pravi, operacija bo! K zdravniku v Srbijo se je namreč odpravila že prejšnji petek. »Z zdravnikom sva končno uskladila datume. K njemu bi se morala odpraviti v četrtek, vendar je zadnji trenutek prišlo do spremembe in na koncu sem se v Beograd odpravila v petek. Tokrat ne žurat, ampak na prvi posvet in pregled, s katerim se bo začel dolgotrajni postopek, ki vodi do operacije. Nekateri so mislili, da sem operacijo čisto odpisala, ne vedo pa, da se to ne zgodi z danes na jutri, ampak da gre za dolgotrajni proces, na katerega se čaka tudi do pol leta,« nam je pojasnila Pia, ki o posegu ne želi razpravljati na družabnih omrežjih. »Če ne objavljam stvari o operaciji, še ne pomeni, da je ne bo. Preprosto mislim, da gre za mojo osebno stvar, o kateri mi ni treba razglabljati s komerkoli, razen z najbližjimi,« je še pojasnila. Pred operacijo bo morala na hormonsko terapijo, sicer pa je preobrazbo svojega telesa v žensko začela že veliko prej. »Pustila sem si rasti lase, začela sem oblikovati telo, izgubila sem veliko teže, da je moje telo postalo bolj ženstveno. Počasi sem si začela oblikovati obrvi, se ličiti in vse bolj je bila vidna moja ženska plat,« je svoje prve korake na poti k novemu življenju opisala Pia.

Denar za operacijo je na varnem

In čeprav je s svojim razkošnim življenjskim slogom Pia v minulih mesecih zbudila veliko pozornosti, nam je tokrat zagotovila, da ima večino denarja spravljenega na varnem. »Ljudje se spotaknejo ob prav vsako stvar, ki jo objavim na družabnem omrežju. Ne glede na to, ali gre za sprehod ob morju ali druženje ob pijači, obisk frizerja. Vse to sem počela tudi prej in ne vidim razloga, da zdaj ne bi. Živim svoje življenje in zdi se mi, da je to, kje, kako in kdaj zapravljam svoj denar, samo moja stvar. Denar za operacijo pa je seveda na varnem in bo tam tudi ostal,« je dodala Pia in s tem zanikala govorice, da je po le slabih dveh mesecih, odkar je prejela nagrado, ostala brez denarja.

■ KAJA MILANIČ

Značke: Pia Filipčič