Pia Filipčič: "Popolna ženska bom v letu 2016"

6. 7. 2015

Velika zmagovalka resničnostnega šova Big Brother, ki so ga letos snemali v Beogradu, je postala Koprčanka Pia Filipčič, ki je v ekskluzivnem pogovoru za revijo Nova razkrila številne zanimivosti iz svojega, za zdaj še 'dvojnega' življenja.

"Zaradi zmage v resničnostnem šovu sem presrečna. V zadnjih dneh se dogaja res ogromno, takšnega medijskega navala po sami zmagi res nisem pričakovala. Telefon ne miruje, zato sem od jutra do večera na poti med televizijskimi, radijskimi in časopisnimi obveznostmi. Zmaga v Big Brotherju mi res pomeni neko osebno zmago, saj sem si ob samem začetku zadala cilj, da pridem v hišo z enim razlogom, in sicer, da se pokažem ljudem, da me vidijo, da sem popolnoma normalna oseba ter da z mano ni nič narobe," je direktna Pia in nadaljuje: "Iskreno sem želela tudi v šov iz razloga, da javnosti pokažem to svojo drugačnost, ki je v današnjih časih večinoma povsem normalno sprejeta. Pred leti je bilo drugače in ti je takšno izpostavljanje prej škodilo kot koristilo. Kot transseksualka sem morala poskrbeti, da ljudje vidijo, da smo normalni ljudje ter da skozi pojavljanje določenim odprem oči, predvsem takšnim, ki se iščejo in se še ne najdejo, pomagam, da se sprejmejo oz. jim poskušam vliti pogum, da živijo takšno življenje, kot ga realno želijo živeti."

Koprčanka je s svojo simpatičnostjo ter odkritostjo že od samega začetka šova prevzela številne gledalke in gledalce, zato je njena priljubljenost skozi sam šov iz dneva v dan naraščala. "Po mojem mnenju so jih prepričale ta moja energija, pozitivnost in dobra volja. Iskreno sem se trudila biti osebno jaz, brez igranja, zato sem se večkrat tudi popolnoma sprostila ob kakšni pijači. V notranjosti hiše se nisem obremenjevala s komentarji oz. spletkami, saj sem nekako hodila svojo resničnostno pot."

Pia nam je razkrila tudi, da je estradnica Salome po eni strani njena vzornica, ki jo spremlja že od samega začetka. "Salome je realno moja vzornica, saj podobne osebe, ki bi o tem javno govorila ter bila izpostavljena v medijskem svetu, v Sloveniji pred leti nismo imeli. Njeno pot sem z veseljem spremljala, saj če sem iskrena, mi je skozi leta dajala notranji pogum, da sem lažje premagovala ovire ter se soočala z odzivi javnosti, ki je vedela zame. Dogovarjali sva se, da se nekako spoznava in mi tudi ona sama predstavi to pot ter mi svetuje."

Zmagovalka šova nam brez ovinkarjenj pove, da je bila vrnitev v Koper zelo zanimiva, in razkrije, kakšen odnos ima z družino, mamo Šerko in očetom Ervinom.

"Po vrnitvi iz šova Big Brother je bil vstop v domače stanovanje kar malce nenavaden. Bila sem zmedena, saj sem se iz tiste luksuzne hiše v Beogradu vrnila v domače okolje in povsem normalno življenje. Tako se mi je naše stanovanje na Markovcu pri Kopru zdelo zelo majhno. In verjeli ali ne, sem najprej odšla pod prho ter kar iskala mikrofon ter podobne zadeve, kam moram gledati in podobno. Občutki po vrnitvi domov so bili res popolnoma mešani in nadvse smešni. Potrebovala sem kar nekaj dni, da sem se vrnila v tiste realne domače vode ter se privadila na normalno življenje brez luksuza, kakršnega smo imeli v hiši Big Brother," pove Koprčanka in nadaljuje: "Od nekdaj sem skozi leta čutila, da se z mano nekaj dogaja ter da si, rojena kot fant Elvis, želim postati ženska. Po srednji šoli je bil tisti prelomni trenutek, ko sem se čez noč odločila, da želim zaživeti kot ženska 24 ur na dan. Ni bilo lahko, saj je bilo med trenutki velike sreče tudi polno žalostnih, kjer sem trpela. Življenje je pač tako, današnji časi so za moje življenje veliko bolj sprejemljivi kot pred leti. Tako je bilo tudi v mojem ljubezenskem življenju, da se realno do danes še nisem na polno zaljubila v fanta. Priznam, da se čudno sliši, ampak me je vedno v preteklosti in me tudi danes še na polno 'bremza' in imam popolno zavoro v sebi, da nisem popolna ženska. Najprej želim zaživeti kot ženska in šele takrat vem, da bi se lahko brez zadržkov spustila v neko lepo, dolgotrajno razmerje z moškim. Všeč so mi temnejši moški, a se to vse lahko spremeni. Staršem je bilo v začetku težko sprejeti me, saj jim je bilo to vse nekaj novega. No, z leti se je to obrnilo in sta me oba starša sprejela. Oče je seveda imel več težav s tem sprejetjem, a se je na koncu sprijaznil in mi je v oporo. Vsekakor sem Pia, a on me velikokrat pokliče po imenu Elvis, česar mu seveda ne zamerim, sem srčno hvaležna, da mi stoji ob strani. Ko sem se odločila, da ne bom več Elvis, sem kar lep čas izbirala ime, ki bi ga rada imela kot ženska. Pia mi je bilo zanimivo, saj odraža pozitivnost, odprtost. Je kratko in sem začutila, da je pravo zame."

O 'SANJSKI' OPERACIJI

Pia si iskreno želi postati ženska v pravem pomenu besede ter se za vedno odreči moškemu spolnemu organu, ki je nekako skrit s prav posebno protezo, ki jo nosi. "Že pred odhodom v hišo Big Brother sem bila v stiku z lepotno kliniko v Beogradu, saj sem na njih naslovila malo morje vprašanj o operaciji ter samem poteku stvari pred operacijo. Tako da se bom zagotovo odločila za Beograd, ker je tam tudi eden od najboljših kirurgov, ki opravlja te operacije, in ga hvalijo po vsej Evropi. Najverjetneje bo operacija v začetku leta 2016, saj se zavedam, da je pred tem treba opraviti še hormonske terapije, posvete s psihologom ter druge zadeve, ki vodijo do dokončnega datuma operacije. Pia bo tako v popolni ženski podobi enkrat v letu 2016!"

ALOJZ PETROVČIČ, foto: Primož Predalič, POP TV

Priporočamo