Pici in Pero si želita posneti film

Pici in Pero si želita posneti film (foto: Domen Jančič) Domen Jančič
Vir: Nova
13. 3. 2018

Pici in Pero oziroma Aleksandar in Peter sta postala nekak­šna ljudska last. Šaljivca in zbadljivca, neulovljiva kralja na socialnih omrežjih, ki v svojih skečih skrivata 1000 gesel, imata množice sledilcev in verjetno tudi kar nekaj zavist­nežev in skeptikov, ki dvomijo o njunem uspehu, a z enim očesom vendarle pokukajo, kaj počneta.

Kam hitita Pici in Pero danes?

"Iskrenost je na prvem mestu, ne posnemava, sva pristna. Pomembno je, da vztrajava pri enem. Ljudje naju imajo radi, ker sva kontrastna in hkrati zelo povezana. Verjameva, da nama bo tako uspelo osvojiti Aljažev stolp," pove Pici, ki nam je zaupal, kaj to pomeni, kdo jima stoji ob strani ...

Po tihem upata na svoj film?

Ja, želiva si posneti film. Brez po tihem. To je najin Aljažev stolp in zelo dobro se zavedava, da je do tja še dolga in naporna pot. Trenutno je pomembno, da delava to, kar naju res osrečuje, da nisva odvisna od sponzorjev in pritiskov pogodb. Imava svojo ekipo, ki naju podpira in premika proti cilju. Za premike pa je najbolj zaslužen Mark Pirc iz hiše Studio 7. Brez njega ne bi šlo.

Ali slišita kdaj, da vajini skeči poneumljajo?

Slišala sva že marsikaj, naj si vsak razlaga, kar si želi. Lahko pa rečem, da sva se malo zresnila. Zresnila v tem smislu, da si želiva večjih in zahtevnejših projektov filmskega kova, poleg tega pa naju organi pregona ne marajo kaj preveč, tako da je bilo treba zategniti ročno."

Imata kakšno predstavo o tem, koliko oboževalcev imata?

Ja, zelo dosti ... ogromno. Pomenijo nama pa še vsaj enkrat toliko. Oboževalci so razlog in posledica najinega dela. Ampak zato nisva nič manj prizemljena. Kdaj pa kdaj svojo slavo izkoristiva v dobrodelne namene, z Anino zvezdico ali podporo kakšnih fajn projektov, kot je bil recimo za motokrosista Tima Gajserja s Šport TV-jem ...

V zadnjem času vaju videvamo v družbi najlepšega raperja Challeta Salleta in producenta Jovića. Kaj se dogaja?

Jović je pomemben del najine zgodbe. Spoznali smo se prek Trkaja, ko sva nastopila v njegovem spotu za pesem Nov avto. Takrat sem ga imel za čudaka, dokler nisem razbral njegovega pogleda na svet in vizije, ki se v večini primerov uresniči. Je zelo sposoben in talentiran človek, ki naju podpira in verjame v naju. S Challetom se poznamo že kar nekaj časa, v zadnjem letu pa tudi intenzivno sodelujemo. Še nas boste lahko ujeli skupaj in tako kot pravi njegov zadnji hit – v naši družbi je res en Gud vajb.

Najboljša stvar pri Challetu?

Njegov razum in realen stik s svetom. Fant je neverjetno preprost in pozitiven. Ne pusti se zmotiti in ima ogooooomno potenciala.

Besedilo: Maja Muhič

Priporočamo