Ste si že kdaj predstavljali, kako je v svoji kuhinji gostiti Tanjo Žagar? Tokrat se vam želja lahko vsaj deloma uresniči, saj Tanja tokrat razkriva svojo skrivnost za noro dobro jabolčno pito.
Potrebujemo
Testo:100g masla, 150g bele moke, 40g sladkorja, 1rumenjak, 1žlička pecilnega
Nadev: 2 jabolki, cimet v prahu, sladkor
Preliv: 1 rumenjak,1 vanilijev sladkor, 180g kisle smetane, 40g sladkorja, sneg iz 2 beljakov
Postopek: Za testo zmešamo rumenjak s sladkorjem, dodamo raztopljeno maslo in nato še moko s pecilnim. Testo pregnetemo in enakomerno razporedimo po tortnem modelu. Posujemo ga z nadevom iz jabolk in pečemo 10-15 min pri 190 stopinjah. Nato ga prelijemo s prelivom in pečemo še 10-15 min. Preliv pa naredimo tako, da stepemo sneg, rumenjak zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dodamo kislo smetano in nazadnje še sneg. Za še večji užitek dodamo še kakšno kepico vanilijevega sladoleda in smetano.
"Dober tek vam želim!" je še zapisala Tanja, ki se je minuli vikend službeno mudila po Štajerski.