Playboy izločil tekmovalko Nežo Emmo Janežič

Neža Emma je izločena iz tekmovanja za Playboyevo dekle leta. (foto: Playboy.si) Playboy.si
Vir: Govori.se
6. 1. 2010

Z današnjim dnem je uredništvo slovenskega Playboya iz tekmovanja za naziv Playboyevega dekleta leta izločilo Nežo Emmo Janežič.

V uredništvu Playboya smo bili zaradi kršitve pogodbe primorani končati sodelovanje z Nežo Emmo Janežič in jo v skladu s tem tudi izločiti iz tekmovanja za naziv Playboyevega dekleta leta.


»V javnosti so se nedavno pojavile Nežine izjave, da je bilo uredništvo Playboya do nje nekorektno. V uredništvu Playboya Slovenija smo silno začudeni nad njenimi izjavami, saj smo na svoj profesionalni odnos do vseh deklet ponosni. Neži smo omogočili vse, kar ji je Playboy Slovenija dolžan po podpisani pogodbi, in vso promocijo ter pomoč, kot jo imajo na voljo tudi vsa druga Playboyeva dekleta.


Neža je v decembru 2009 tudi kršila določbe pogodbe, podpisane s Playboyem Slovenija oziroma z založnikom Adria Media Ljubljana, d. o. o., in sicer z objavo golih fotografij na spletu, kar ji pogodba izrecno prepoveduje, zato je Playboy Slovenija s 5. januarjem 2010 z njo prekinil sodelovanje in jo izločil iz tekmovanja za Playboyevo dekle leta. Model je poleg tega založniku dolžan poravnati pogodbeno kazen, določeno v pogodbi,
« je povedal Borut Omerzel, glavni in odgovorni urednik Playboya.

V boju za prestižni naslov Playboyevega dekleta leta tako ostajajo Nataša Zajc, Brina Bizjak, Katja Matko, Barbara Darinka Zatler in Maša Sitar.