Plesalka Gordana Grandošek Whiddon je sprejela nove izzive

Gordana in Trent sta 
skupaj z Buddy proslavila njenih 11 let. (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Lady
19. 4. 2019

Plesalka Gordana Grandošek Whiddon je sprejela nove izzive, in namesto da bi se znova zavrtela v šovu Zvezde plešejo, je sprejela ponudbo in se odpravila na dvomesečno plesno turnejo po Angliji. 

Seveda pa je pred slovesom še izkoristila nekaj trenutkov, da se je s prijateljicami podružila na kavi in klepetu.

► Gordana, letos vas ne bomo spremljali v šovu Zvezde plešejo. Vam je kaj žal?

Res je. V šovu žal ne bom nastopila, saj sem se odločila za turnejo po Angliji in Irski, kjer bom plesala z možem Trentom. Vsekakor mi je žal, saj ne bom plesala pred domačim občinstvom.

► Kako težka je odločitev, ali nastopiti pred domačim občinstvom ali se vrniti v tujino?

Odločitev je bila težka in zelo smešno, da sva za ta termin dobila ponudbo tudi iz šova Zvezde plešejo Avstralija in muzikal na Irskem. Odločila sva se za Anglijo, saj je z nama tudi psička Buddy.

► Vajeni ste življenja na poti. V zadnjih nekaj mesecih ste bili vse od Avstralije do Irske, Anglije... Trenutno ste na veliki turneji. Nam zaupate, za kaj gre?

Turneja traja dva meseca in s Trentom pleševa v plesnem šovu Dance is life. Šov potuje po Angliji in Irski, tako da bomo res veliko videli in doživeli.

► Koliko prostega časa vam sploh ostane za druženje s prijatelji in kako lahko vzdržujete stike, če ste nenehno na poti?

Doma sva bila kar nekaj časa oz. jaz več kot Trent, saj je zadnje pol leta delal pri BBC-jevem Strictly Come Dancing. Tokrat sem po dolgem času imela kar precej časa na voljo doma v primerjavi z drugimi leti. Sicer pa imamo prijateljice skupino na Facebooku, kjer si pišemo, in tako ostajamo v stiku.

► Imata prijatelje po svetu, ali bi lahko rekla, da so tisti pravi, ki vaju najbolje poznajo, doma?

Prijatelje imava povsod po svetu. Moje prijateljice so vsekakor doma in me poznajo ter vzamejo takšno, kot sem, in mi vedno stojijo ob strani.

► Imate pa nekaj prijateljic v vašem rojstnem Mariboru. Se pogosto dobivate na kavi?

Res je. Imam najboljše prijateljice, s katerimi se večkrat dobimo v Bistroju Nana na čudovitem zajtrku. Več žensk bi si moralo privoščiti kaj podobnega.

► Kako dolgo že traja vaše prijateljstvo in kakšne skrivnosti si zaupate, ko ste na klepetu ob skodelici kave?

Prijateljstvo traja že od mladosti, ko smo skupaj plesale. Na druženju se pogovarjamo o vsakodnevnih prigodah, o moških, ki jih lahko tudi malo ogovarjamo … (smeh) Večino časa se presmejimo, saj je vsaka zase posebna in smo totalno odklopljene, tako da se imamo res 'fajn'.

► Prava prijateljstva so danes že redka. Kaj jih najbolj odlikuje in kaj vam največ pomeni?

Res je. Danes je težko najti prijateljstvo, ki bi vsebovalo resnično noto. Ljudje smo različni in se tudi različno odzovemo na določene stvari. Če si pravi prijatelj, vzameš to v zakup in si skupaj v dobrem in slabem, kar je prava pristnost za mene.

► Zraven vašega doma je lokalček, v katerega radi zahajate. Imajo tam najboljšo kavo ali greste tja zaradi česa drugega?

Ja, tam, kjer živiva, je cafe Bianco, v katerega naju večkrat popelje najina psička Buddy, saj tam dobi kekse. Poleg vsega pa naju malo spominja na avstralski lokalček, ki mu je res podoben po arhitekturi. Ves je steklen, z veliko zelenja in srčno dekoracijo. Poleti pa ima tudi čudovit vrt.

► Vaša Buddy je že stara gospa. Če se ne motim, sta jo zdaj odpeljala v Anglijo. Kako prenaša vsa ta popotovanja?

Buddy je pred nekaj dnevi dopolnila 11 let. Leta štejeva od takrat, ko sva jo našla, saj je imela približno tri mesece. Tokrat sva jo vzela prvič na turnejo, ker je nisem želela pustiti tako dolgo doma. Predvsem zaradi starosti, saj se z nama nenehno giba. Buddy je prava pasja legenda in z njo sploh ni nobenega problema. Z nama je povsod, tudi v gledališču na vajah, kjer naju pridno čaka.

► Pa je lahko z vama, glede na to, da sta vidva precej plesno aktivna?

Ja, je. Tako si narediva, da se izide. Na treningih je bila z nama, prav tako na vajah v gledališču. Vse je mogoče, če se hoče.

► Kako bosta preživela naslednjih nekaj mesecev in kako se pri vas, plesalcih, ki ste tako aktivni, življenje spreminja iz tedna v teden?

Ko končava turnejo, pomagava Jasonu Gilkisonu koreografirati turnejo za Strictly Come Dancing, nato pa greva za teden dni na ladjo Strictly Come Dancing kot ena izmed gostov. Na začetku junija pa imamo v Cankarjevem domu plesni šov Dance amore, kjer bom znova plesala z Andrejem Škufco.

► Kje se vidite v prihodnosti – v Sloveniji ali Avstraliji ali kje vmes?

Vidim se med Slovenijo in Avstralijo in upam, da bova imela to možnost.

Besedilo: Mihaela M. Kocbek // Fotografiji: osebni arhiv