Po dolgi pavzi se na televizijo vračata Darja Gajšek in Blaž Švab

Po dolgi pavzi se na televizijo vračata Darja Gajšek in Blaž Švab (foto: Adrian Pregelj) Adrian Pregelj
4. 10. 2019

Čeprav se je večina televizijskih oddaj vrnila na televizijske zaslone že kaj hitro po poletnih počitnicah, so si, kot kaže, ustvarjalci oddaji Slovenski pozdrav, vzeli malce več časa. Slovenski pozdrav se tako drevi z Darjo Gajšek in Blažem Švabom vrača v petkove večere, z novo sezono pa bo na sporedu ob 21. uri na prvem programu nacionalne televizije.

Osrednja novost jesenske sezone oddaje Slovenski pozdrav bo rubrika Slovenska podoknica. Spoznali boste 12 fantovskih sestavov, ki bodo s petjem, ob spremljavi hišnega benda - Poskočnih muzikantov - skušali osvojiti dekletovo srce. Mladi glasbeni sestavi in izvajalci bodo avtorske skladbe, ljubezenske in humorne, preoblekli v moderno obliko. Pod balkonom izbranega dekleta bodo tedensko prepevali mladi fantje, stari med 20 in 30 let.

V vsaki oddaji se bosta predstavila dva sestava, ocenjevala pa jih bo tričlanska ženska strokovna komisija, ki jo sestavljajo pevka Tjaša Hrovat, stand up komičarka Kaja Grozina ter ljudska pevka in humoristka Teta Mara. Tisti, ki bo bolj prepričal komisijo, se bo uvrstil v nadaljevanje tekmovanja.

Podoknice bodo peli (po naključnem vrstnem redu): Marjan Uljan in Gašper Banovec, Skupina Zven, Skupina Sonus, Il divji, Marjan Zgonc, Ansambel Petan, Ansambel Valovi, Mišo in Dominik Kontrec, Gasilec Sašo in Hidranti, Mladi gamsi, Novi spomini in Ansambel Dar.

Priporočamo