Po finalu hrvaškega Supertalenta navdušila še na Slovenija ima talent

Po finalu hrvaškega Supertalenta navdušila še na Slovenija ima talent (foto: Supertalent) Supertalent
23. 10. 2018

Mlada Slovenca, ki nastopata kot akrobatski duo Flipping Art, sta v nedeljski oddaji Slovenija ima talent žirante pustila odprtih ust. To pa ni njun prvi nastop na tovrstni oddaji. Lani sta namreč popolnoma prevzela Hrvaško v oddaji Supertalent. Prebila sta se vse do finala, kar ni uspelo še nobenemu tujcu doslej.

Flipping Art sta mlada slovenska akrobata Tim Nuč, 23, iz Planine pri Sevnici, in Luka Avguštin, 22, iz Smokuča pri Žirovnici. Oba sta študenta Fakultete za šport v Ljubljani in gimnastična trenerja. Akrobatika je njuna strast že od majhnih nog, vse odkar sta naredila prvo salto kar na domači vzmetnici.

ŽE DRUGIČ NA SLOVENIJA IMA TALENT

Flipping Art sta se slovenski javnosti predstavila že leta 2016 na avdiciji za Slovenija ima talent. Žal se jima takrat ni uspelo prebiti do polfinalne oddaje, kar pripisujeta svoji neizkušenosti. “Prijavila sva se na samem začetku najinega delovanja, ko sva sodelovala komaj nekaj več kot 6 mesecev. Takrat še nisva imela tako jasne vizije, prijavila sva se bolj zaradi prepoznavnosti. Sedaj sva postala zrelejša in se zato počutiva veliko bolj suverena v tem, kar počneva,” pojasni Luka. To je prepoznala tudi žirija, saj sta se na avdicijski oddaji s 4x “DA” prebila v naslednji krog.

NA HRVAŠKEM PRIŠLA DO FINALA

Ker jima prvič v Sloveniji ni uspelo, sta lani svojo srečo poskusila na hrvaškem Supertalentu. Tam sta popolnoma očarala žirijo, še posebej hrvaško pevko Majo Šuput, in se prebila vse do finalne oddaje. Uspehi na Hrvaškem so jima dali zagon in motivacijo, da se znova predstavita v Sloveniji.

PRESENEČALA TUDI MIMOIDOČE V CENTRU LJUBLJANE

Tim in Luka pa nista navduševala le na Slovenija ima talent, temveč sta pretekli teden z akrobacijami presenečala mimoidoče v centru prestolnice. Oglejte si njihove reakcije v spodnjem videu!

Po dogodku sta povedala:

  • Tim Nuč, akrobat Flipping Art

“Prijavila sva se, ker čutiva, da v Sloveniji še nisva pokazala vsega, kar znava. Pričakovanja so še v zraku, si pa zmage zelo močno želiva. Na talente nisva prišla, da zaključiva v polfinalu, najine ambicije so višje. Se pa zavedava, da naju čaka dolga in naporna pot do finala, ampak sva na to pripravljena. Najina vizija je jasna. Nisva se prišla samo pokazati, ampak narediti nekaj, česar se bodo ljudje spominjali. Nekaj, kar še ni bilo videno.”

  • Luka Avguštin, akrobat Flipping Art

“Na Hrvaškem sva bila izredno dobro sprejeta, kar naju je zelo pozitivno presenetilo in nama dalo novega zagona. Nama pa še toliko več pomeni domače občinstvo, saj zaenkrat delujeva pretežno na slovenskem trgu. Zmaga bi nama pomenila največjo potrditev, ki jo lahko zaenkrat dobiva, saj bi to pomenilo, da sva na pravi poti. Hkrati pa bi se nama odprla vrata tudi v poslovnem smislu. Želiva si še več nastopanja in ustvarjanja, saj naju to izpopolnjuje.”