Po odhodu Maruše v bolnišnico ima z zdravjem težave še Maja!

21. 10. 2015

Nad posestvo se zgrnili črni oblaki. Maruša je še vedno v bolnišnici in nihče ne ve, če se bo vrnila sploh lahko vrnila na posestvo. Zjutraj pa je Fakija presenetila še novica, da se Maja ne more dvigniti iz postelje.

Izkazalo se je, da je njenim težavam botrovalo spravilo koruze. Gre za naporno opravilo in Majo, ki je z mačeto sekala koruzo, je zagrabilo v križu.

Tekmovalci na kmetiji siti močnika!

Na kmetiji je tudi sicer napeto. Med drugim so se tekmovalci že naveličani močnika, ki ga jedo za zajtrk in večerjo. Najprej se je uprl Niku, zdaj mlečni zajtrk bojkotira še Franc.

Franc je pri zajtrku s sočnimi besedami povedal, da mu močnik že preseda in da bi za zajtrk raje jedel krompir. Odločil se je, da bo še istega dne na nekakšen način prišel do njega. Dominika je na to pripomnila, da se že veseli, da bo v kajži lahko jedla kruh. Ob tem je Franc dejal, da naj se takrat spomni tudi nanj.

Preračunavanja in kupčkanja pred glasovanjem

Medtem igra v šovu Kmetija: Nov začetek teče dalje, hlapci pa so se že pogovarjali o drugem dvobojevalcu in o tem, kdo si najbolj želi domov.

Pred glasovanjem za drugega dvobojevalca hlapci malce tipajo, kdo bi bil najprimernejši kandidat in kdo si sploh še želi ostati na posestvu. Med tistimi, ki najbolj pogrešajo dom sta vsekakor Anita in Barbara. Toda Barbara je medtem že nekoliko spremenila svoje mišljenje, saj je ugotovila, da so že na polovici preizkušnje in bi bilo škoda vreči puško v koruzo. Franc je k vsemu skupaj dodal le še, da ga prav nič ne vleče domov, saj da na domače še pomisli ne.

Tekmovalci še o tem, kdo največ opravlja

Gledalci odgovor na vprašanje že vemo, je pa vedno zanimivo slišati, kako stvari ocenjujejo tekmovalci. Faki je situacijo že dobro ocenil, ko je iskreno povedal, da je opravljanje zelo priljubljeno opravilo prav vseh kmetovalcev, na vprašanje, kdo izmed tekmovalcev pa največ opravlja, pa se zmedel, saj da bi težko izpostavil samo enega. Po premisleku je glede na intenzivnost nazadnje le izpostavil Dominiko.

Med pogovorom o opravljanju so se tekmovalci še prav močno zabavali.

Več o tem, kaj se je na posestvu zgodilo po Marušini vrnitvi in zakaj je med njo in Fakijem spet prišlo do prepira, pa v nocojšnji oddaji.