Po veliki noči je čas, da zopet pomislimo na naše zdravje, ki je močno zaznamovano ravno s hrano, ki jo uživamo. Pomembno je, da naša prehrana polnabeljakovin, ki pozitivno vplivajo na izgubo odvečne maščobe in izboljšujejo sestavo telesa. Mnogi strokovnjaki za prehrano ravno zato svetujejo uživanje rib, s katerimi v svojo prehrano vnesete beljakovine. Krasen vir lahko prebavljivih beljakovin so sardine, ki vsebujejo tudi pomembne maščobne kisline.
Valerio Lutman, znani primorski kuhar, nam za po-praznični gurmanski priboljšek predlaga sardele Rio Mare na prav poseben način! Ne vi ne vaši gostje zagotovo ne boste ostali brezbrižni.
Sardele na kremni polenti z rdečo peso in zelenjavnim čipsom
Sestavine (za 4 osebe):
- 4 pločevinke po 120g Rio Mare sardin v oljčnem olju
- 6 dl vode
- 2 dl mleka
- 30g masla
- 80g koruznega zdroba
- sol
- 1 rdeča pesa
- 1 korenje
- 1 krompir
- 0,5dl pesinega soka
- 1 žlica glase aceto balsamico
- olje za cvrtje
- oljčno olje
- majaron
Priprava:
1. Vodo, mleko in maslo zavremo ter zakuhamo polento.
2. Peso skuhamo, olupimo in narežemo na kocke 0,5 x 0,5 cm.
3. Z lupilcem olupimo korenje in olupke ocvremo v vročemolju. Na tanke ploščice narežemo še krompir in ga ravno tako ocvremo. Tako korenje kot krompir popivnamo na papirju.
4. V oljčno olje dodamo majaron,zmiksamo in precedimo.
5. V sok rdeče pese zamešamo glaso balzamičnega kisa.
Serviranje:
1. Na polentino kremo položimosardine, jih obložimo s kockami rdeče pese in zelenjavnim čipsom.
2. Pokapamo z majaronovim oljem in glasobalzamičnega kisa ter rdeče pese.
Za ostale recepte z ribjimi dobrotami pokukajte na Facebook profil Rio Mare Slovenija!
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del