Po velikonočni pojedini si privoščite zdrav obrok po receptu Valeria Lutmana!

10. 4. 2015
Deli

Po veliki noči je čas, da zopet pomislimo na naše zdravje, ki je močno zaznamovano ravno s hrano, ki jo uživamo. Pomembno je, da naša prehrana polnabeljakovin, ki pozitivno vplivajo na izgubo odvečne maščobe in izboljšujejo sestavo telesa. Mnogi strokovnjaki za prehrano ravno zato svetujejo uživanje rib, s katerimi v svojo prehrano vnesete beljakovine. Krasen vir lahko prebavljivih beljakovin so sardine, ki vsebujejo tudi pomembne maščobne kisline.

Valerio Lutman, znani primorski kuhar, nam za po-praznični gurmanski priboljšek predlaga sardele Rio Mare na prav poseben način! Ne vi ne vaši gostje zagotovo ne boste ostali brezbrižni.

Sardele na kremni polenti z rdečo peso in zelenjavnim čipsom

Sestavine (za 4 osebe):

  • 4 pločevinke po 120g Rio Mare sardin v oljčnem olju
  • 6 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 30g masla
  • 80g koruznega zdroba
  • sol
  • 1 rdeča pesa
  • 1 korenje
  • 1 krompir
  • 0,5dl pesinega soka
  • 1 žlica glase aceto balsamico
  • olje za cvrtje
  • oljčno olje
  • majaron

Priprava:

1. Vodo, mleko in maslo zavremo ter zakuhamo polento.

2. Peso skuhamo, olupimo in narežemo na kocke 0,5 x 0,5 cm.

3. Z lupilcem olupimo korenje in olupke ocvremo v vročemolju. Na tanke ploščice narežemo še krompir in ga ravno tako ocvremo. Tako korenje kot krompir popivnamo na papirju.

4. V oljčno olje dodamo majaron,zmiksamo in precedimo.

5. V sok rdeče pese zamešamo glaso balzamičnega kisa.

Serviranje:

1. Na polentino kremo položimosardine, jih obložimo s kockami rdeče pese in zelenjavnim čipsom.

2. Pokapamo z majaronovim oljem in glasobalzamičnega kisa ter rdeče pese.

Za ostale recepte z ribjimi dobrotami pokukajte na Facebook profil Rio Mare Slovenija!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol