Pobegli medo Rebeke Dremelj

Botri so na koncu 
vendarle dobili nazaj pobeglega medvedka. (foto: revija Lea) revija Lea
24. 9. 2012

Ko smo pred kratkim pisali o vroči glasbeni skupini Gitarsi, so se fantje ravno podajali na nakupovalno pohajkovanje po trgovinah, in sicer v lov za darila za hčerko Rebeke Dremelj, ki ji bodo botri. Na našem srečanju med nastopom na Ptuju so že imeli eno od daril, in sicer plišastega medvedka. Glede na to, da je bodočih botrov sedem, darilo pa so do takrat imeli le eno, roko na srce, to ni bilo bog ve kaj. A zgodilo se je, da bi skoraj postalo še manj kot to ...

Plišasti medvedek, s katerim smo botre celo fotografsko ovekovečili, je namreč pobegnil! Oziroma, bolje rečeno, odločil se je za ženske čare in se pustil odpeljati. Ni skrivnost, da so med oboževalci glasbeno vsestranskih Gitarsov kljub raznolikosti občinstva po starosti in spolu v večini predstavnice ženskega spola, kar glede na to, da so fantje postavni, ne preseneča.

A kot kaže, so se vroče oboževalke zaljubile tudi v njihovega plišastega spremljevalca. Na nastopu na Ptuju, ki ga je ob tretji obletnici delovanja pripravil Don caffe bar, je namreč slavila dekliščino tudi gruča temu primerno razposajenih deklet. Medtem ko so si moški obiskovalci oči pasli na pevki Minei, je bilo vseh sedem Gitarsov okupiranih z ženskimi oboževalkami. Nekatere med njimi, tudi dekleta s proslavljajoče dekliščine, so si izprosile in priborile tudi kratek obisk fantov za odrom med odmorom.

Zagnali vik in krik

Najbrž so upale, da jim bo vsaj katerega izmed od nastopa prepotenih fantov uspelo ujeti med preoblačenjem, če ne pa vsaj srečati in pozdraviti v živo. In kaj je lepše darilo za nevesto, ki se poslavlja od samskega stanu, kot še zadnje druženje s kar sedmimi korenjaki in spominek na to?

Dekleta so se zaradi nepričakovane priložnosti, preprostosti in prijaznosti fantov očitno nadvse razveselila srečanja v živo in si zaželela kakšen spominek. Naključje in nesporazum sta hotela, da se je v njihovih rokah med obiskom znašlo tudi plišasto darilo. In ko so vroči fantje po krajšem druženju odšli na oder, bodoča nevesta in njene družice pa svojo pot, je za spomin hote ali nehote z njimi odšel tudi medvedek.

Fantje so ob ugotovitvi, da je izginilo edino darilo, ki jim ga je za prihajajočo dojenčico uspelo dotlej kupiti, zagnali vik in krik. V razkrivanje uganke čudežno shojenega medvedka se je vključil tudi organizator in s skupnimi močmi so skrivnost razrešili. Nič hudega hoteče posvojiteljice so pliškota seveda vrnile in se ob pojasnitvi, čemu je namenjen, fantom tudi iskreno opravičile. Nepoškodovan in cel medo je zdaj na varnem, kjer čaka, da ga v objem stisne pričakovana novorojenka Rebeke Dremelj.

Priporočamo