Poglejte, kako in kdaj bo Natalija Verboten letos okrasila svoj dom

12. 12. 2019
Deli
Poglejte, kako in kdaj bo Natalija Verboten letos okrasila svoj dom (foto: Natalija Jelušič Babič)
Natalija Jelušič Babič

Pri Verbotnovih doma imajo eno pravilo, ki se ga še kako držijo tudi skozi veseli december. "Ko delamo, vse kar delamo, delamo skupaj, da lahko potem tudi uživamo skupaj," je v uvodu dejala Natalija, ki se skupaj s sinovoma in s srčnim izbrancem Dejanom, ki mu te dni ne manjka dela, potihem že pripravljajo na zadnje dni v letu.

Kdaj pa boste potemtakem pričeli z okraševanjem? "Jelko bomo postavili na predbožični večer ali morda kak dan prej, ker se Max in Oskar izjemno veselita okraševanja. Ves mesec prej pa bomo iz dneva v dan poskrbeli za izdelovanje in dodajanje dekoracije v in okoli hiše. Okraski za našo jelko so prav tako večinoma naravni. Babi Marika je nakvačkala snežinke in oblekla v kvačkanje nekatere kroglice, midva z Maxom sva z zlato bravo pobarvala orehe, pripravila suho sadje in cimetove palčke, lesene okraske ... Nasploh imamo doma radi naravne stvari. Vmes pa so seveda tudi svetleče bunkice in lučke, da se naša jelka sveti," nam je vse skupaj zaupala fatalna Natalija Verboten.

Zgovorna Natalija nam je ob tem še zaupala, kako je bilo, ko jih je obiskal prvi decembrski dobri mož, ki je pretekle dni znova hodil po domovih. "Hmm, od takrat je minilo pa že res dosti časa ... ne spomnim se dobro, vem le to, da smo se veselili njegovega obiska na domu (ko sem bila še majhna deklica, smo s starši živeli pri dedku in babici na kmetiji), ker nas je, če smo bili pridni, obaril s kakšno čokolado, pomarančo ... ampak vedno so bili poleg tudi izjemno grozni in glasni parkeljni, črni, kosmati, z dolgimi, rdečimi jeziki, verigami in otroci smo se jih zelo bali. Od strahu smo Miklavžu komaj zjecljali, kar nas je vprašal," nam je še zaupala Verbotnova.