Poglejte si, kje so slovenski znani obrazi preživljali počitnice in kako jim je bilo

28. 8. 2022 | Vir: Story
Deli
Poglejte si, kje so slovenski znani obrazi preživljali počitnice in kako jim je bilo (foto: Profimedia)
Profimedia

Poletje je čas, ko vsi nekam potujemo. Tudi zvezdniki, seveda. No, nekateri vmes tudi nastopajo, a vsi si tu pa tam privoščijo nekaj časa zase ...

Maja Keuc

Pred časom sem se vrnila iz Splita, kjer sem prvič v življenju iz čistega firbca obiskala festival elektronske glasbe Ultra Europe in imela sem se res vrhunsko. Vsak dan smo plesali po več ur in že dolgo se nisem tako sprostila kakor tam. Nazaj sem prišla tako polna energije, da sem že takoj vzhičeno začela iskati drug festival.

Nato sem zavila še v gore, v Kranjsko goro, zdaj pa skušam svoje možgane spet malo preusmeriti v delo, ker so se precej izklopili. Iskreno, dopusti mi, odkar sem odrasla, nikoli niso šli preveč dobro od rok, ker sem vedno imela slabo vest, da ne delam, dokler nisem (šele zdaj) ugotovila, koliko boljše delam, kadar uspem možgane popolnoma odklopiti. Letos bom najbrž čisto spontano še kam pobegnila. Z leti kam dlje od Hrvaške ali Italije trenutno ne bi eksperimentirala, ker so preveč nezanesljivi – avto pa me še ni pustil na cedilu. Še. (smeh)

Hajdi Korošec Jazbinšek

Počitnice letos preživljamo dokaj pestro. Najprej smo potovali v Španijo, ki nam je zelo ljuba, zato smo se že pred pol leta s prijatelji iz Savdske Arabije dogovorili, da gremo skupaj na Ibizo, in to doživetje je bilo kot popoln koktajl zabave in družinskih trenutkov. Glavni dopust je vedno v našem drugem domu, na Korčuli.

Naše počitnice z družino so zelo aktivne. Radi se potepamo, raziskujemo, obožujemo tudi kulinariko, zato vedno poskrbimo, da se nam nekaj dogaja. Z Urbanom sva že pred nekaj leti odšla na Korčulo in tam res čutiva energijo, ki te prevzame. Takrat sva sanjarila, da bi imela tam svojo bazo, kamor se bova lahko vračala tudi, ko bova starejša, in pojavila se je priložnost, da sva tam res kupila apartma. Korčula je postala naša redna destinacija in čudovita je v vseh sezonah.

Alya

Ker je poletje, kar se tiče koncertov in nastopov, zelo divje in pestro, sem letos z dopustom bolj tako, bolj leteča. Po navadi se sprostim v Dalmaciji, malo doma in malo na čolnu. Ampak me nič ne moti, ker zelo uživam na odrih. Pravzaprav smo jih že vsi komaj čakali!

Rebeka Dremelj

Letos je za mano pestro leto, saj sem z družino veliko potovala, vmes pa sem bila še s prijateljicami na Siciliji. Na dopust smo se letos odpravili na Zanzibar, ki ga zagotovo še obiščem, trenutno pa sem s starejšo hčerko na Dunaju. Na Zanzibar smo šli, ker smo si želeli nove avanture. To ni otok za ležanje na plaži, ampak otok za potepanje, raziskovanje in odkrivanje novih stvari in doživetij. Rada spoznavam nove kraje, ljudi, se odklopim in preživljam čas z družino.

Tudi punci sta že navajeni in lepo prenašata dolga potovanja. Prvi teden smo na Zanzibarju živeli med domačini. Na ulici, kjer smo živeli, so bile kure, koze, popolnoma smo se zlili z okoljem. Obiskali smo tudi šolo in vrtec. Organizirali smo si kup izletov, tako da smo Zanzibar prehodili po dolgem in počez. Potem pa smo še en teden uživali v resortu, katerega lastnica je Slovenka iz Maribora. Čudovit resort, sanjsko lep, sploh primeren za mladoporočence. Videli smo največjo revščino in izjemen luksuz na enem potovanju.

Napisala: Živa Avžner // Fotografije: Osebni Arhiv