Poglejte si to sliko Alenke Bratušek izpred 30 let: Bi jo prepoznali?

Alenka Bratušek (foto: Goran Antley) Goran Antley
29. 12. 2020

Fotografijo je objavila ob prav posebnem jubileju.

Pred kratkim je namreč minilo natanko 30 let od plebiscita, ko smo se v Sloveniji odločali o odcepitvi od takratne skupne države Jugoslavije. Velika večina se je takrat izrekla za samostojnost, pomembnega datuma pa se je na svoj način spomnila tudi Alenka Bratušek.

Na svojem Facebook profiu je objavila svojo črno-belo fotografijo iz tistih časov in družno lahko ugotovimo, da je bila resnično prikupno in simpatično dekle. Zapisala je, da je ob plebiscitu štela rosnih 19 in pol let.

"Moja takratna odločitev za samostojno pot Slovenije je bila pravilna, danes si želim le, da bi Slovenci pogosteje tako enotno pokazali svojo voljo," je zapisala ob sliki, ki je požela veliko pozornosti med njenimi FB-prijatelji.

Dodala je še, da je šlo za sanje, ki so se uresničile. "Danes živimo realnost, ki je drugačna od sanj. Ni vse lepo, marsikaj bi moralo biti bolje. Imamo pa nekaj, o čemer veliko ljudi še vedno samo sanja. Svojo državo. Svojo Slovenijo. Imejmo jo radi in bodimo ponosni nanjo!," je zapisala na koncu.

Pred tridesetimi leti ... Tudi sama sem bila takrat, 23.12.1990 ravno prav stara, da je moj glas zabeležen v tistih...

Posted by Alenka Bratušek on Wednesday, 23 December 2020