Poletje Lee Sirk je polno obveznosti

Poletje Lee Sirk je polno obveznosti (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
23. 7. 2018

Simpatična Primorka Lea Sirk, ki je na letošnji Evroviziji s svojim dodelanim nastopom prevzela prav vse, v teh poletnih dneh ne počiva.

Primorka ima polne roke dela z nastopi po Sloveniji, v katerih, kot sama pravi, uživa, saj je odziv občinstva res neverjeten. Pred dnevi se je preizkusila tudi v vlogi radijske voditeljice, ko je na slovenski obali v družbi izkušenih radijcev Iztoka Gustinčiča in Tomaža Klepača z Radia 1 zabavala poslušalce po Sloveniji.

Lea Sirk

Nam je pevko pred dnevi uspelo priklicati ter povprašati, kako se je počutila med dvema primorskima radijskima mojstroma ter kakšne ima načrte po odličnem nastopu na primorskem festivalu MMS, kjer je v soboto, 14. julija, predstavila svojo novo pesem Moj profil, pod katero je podpisana kar v treh vlogah – avtorica glasbe, besedila in priredbe.

"Iskreno, nikoli nisem imela želje biti radijska voditeljica. A v družbi dveh Primorcev, kot sta Iztok in Tomaž, je to res zabavno in nekaj posebnega, saj ti ni iti za trenutek dolgčas. Sprejela sem izziv in mislim, da sem mu bila kos. Edini minus je, da je bilo treba zjutraj kar zgodaj vstajati, a se tudi to da, saj so poletna jutra ob morju res lepa," pove Lea in doda: "Moje letošnje poletje je kar delovno, saj sem ob koncertih veliko delala na novi pesmi Moj profil ter se na polno pripravljala za sam poletni festival. Pred festivalom MMS sem ob vseh radijskih in glasbenih obveznostih še na treh različnih lokacijah posnela kadre za videospot za festivalsko pesem. Najprej v Sežani v Botaničnem vrtu, nato v Hotelu Piran ter portoroški Marini. Po Melodijah me v prvi vrsti čaka promocija pesmi Moj profil, a si bom vzela nekaj dni ter se družinsko odpravila polnit baterije na Hrvaško, natančneje v Savudrijo. Priznati pa moram, da je bil festivalski nastop v Portorožu najverjetneje ena mojih zadnjih festivalskih točk, ki jih bom v življenju naredila. Iskreno, ne želim delati več korakov nazaj. Sem v obdobju, ko mi dela ne manjka, saj imam poln urnik nastopov ter drugih glasbenih obveznosti. Rada bi zaključila svoj novi album in delala s svojo odlično glasbeno ekipo korake naprej pri svoji jasno zastavljeni viziji prihodnosti."

Besedilo: Alojz Petrovič // Fotografije: osebni arhiv