Polona Hercog: Ne predstavlja si življenja brez tenisa

Vir: Story
16. 4. 2011

Dvajsetletna Polona Hercog, ena izmed najboljših slovenskih tenisačic, ki na turnirjih igra v družbi svetovno priznanih teniških imen, bo aprila svoje znanje pokazala na turnirju Fed Cup v Kopru. Kljub mnogo odrekanjem je še vedno popolnoma predana tenisu.

Story: Nazadnje smo z vami klepetali pred približno letom dni. So se od takrat v vašem življenju zgodile kakšne večje spremembe?

Ni bilo večjih sprememb - razen zamenjava trenerja na teniškem področju.

Story: Takrat ste povedali, da ste imeli priložnost spoznati Rogerja Federerja, vendar ste bili v tistem trenutku še preveč sramežljivi. Se vam je od takrat ponudila podobna priložnost?

Zdaj se na velikih turnirjih veliko pogosteje srečujem z najboljšimi tenisači in tenisačicami sveta, tako da to postane stvar, ki ne pritegne več toliko pozornosti.

Story: Lani ste morali zaradi športnih obveznosti prestaviti maturo. Kako vam kaže letos?

Zaradi nenehnih potovanj in turnirjev mi lani ni uspelo delati mature. Prvi cilj je, da dokončam četrti letnik, matura bo zaradi tega morala še malo počakati.

Story: Se zdaj kaj bolj spogledujete s študijem ali se boste še vedno popolnoma posvečali tenisu?

Še vedno sem popolnoma predana tenisu, ampak vsekakor posvečam dovolj pozornosti tudi šoli, saj bi jo rada čim prej končala in se mogoče vpisala kam naprej.

Story: Športniki so poleg vseh odrekanj po navadi prikrajšani tudi za zasebno in ljubezensko življenje. Vas je kaj strah, da boste nekoč obžalovali, da ste življenje posvetili tenisu?

Mislim, da so ljudje v vsakem športu in v vsaki službi prikrajšani za kakšno stvar. Kariera teniških igralcev niti ni tako dolga, zato je treba izkoristiti vsako priložnost, da se izboljšaš v tem, kar delaš. Je pa poleg vsega nekaj časa tudi za zasebno življenje.

Nova Story že v prodaji

Story