Polona Juh: V formi pri 45 letih!

Polona Juh: V formi pri 45 letih! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
18. 10. 2016

Urnik igralke Polone Juh je v zadnjem času poln predstav in vaj, prav zato časa za športno udejstvovanje skorajda nima.

"Kar malce krivo se počutim, kadar obiščem zdravnika. Na odru sem sicer zelo aktivna, vendar to tudi po njegovem mnenju ni dovolj. Ob dveh, ko končam vajo, grem po sina, s katerim potem do šestih preživljava skupne trenutke. Nato pa sledi še večerna vaja, sploh tempo pred premierami je grozljiv," nam je zaupala Polona, ki se je dolga leta ukvarjala z baletom, zato tudi zdaj čuti potrebo po gibanju.

Rada se dobro kondicijsko pripravi, najraje s tekom ali pa hojo v hrib. Prav to obožuje že vse od otroštva, ljuba pa ji je tudi aerobika. Kadar lahko, obišče ure TNZ, vadbe za trebuh, noge in zadnjico, kjer se v eni uri utrudi in prediha ter požene srce v gibanje. Potem je fit.

Prosti čas sicer rada izkoristi za sprehode s sinom Belom, vendar ti le niso dovolj za njen športni ritem, ki ga je vajena že vse od otroštva.

"Morda bi preizkusila tudi jogo, da se umirim in sprostim stres. Do zdaj za to ni bilo časa, v naslednjih mesecih pa bi rada poskusila tudi kaj takega," je povedala igralka, ki ob jutranjem vstajanju, kljub 45-letom, že čuti svoje kosti.

"Morda so samo leta," si misli, vendar pa je bolečina zelo neprijetna. Prav zato bi ji raztezanje pri jogi lahko dobro delo, pripomoglo pa bi tudi k lepše oblikovani hrbtenici. "Poznam gospo, ki je do 80. leta hodila na jogo. Še danes je zelo vitalna," prizna Polona, ki se zaveda, kako težko si je vzeti čas zase, predvsem odkar je postala mama.

"Sin je zame na prvem mestu, ko pa imam čas, pocrkljam še svojega partnerja. Ženske to moramo. Pa saj tudi Saša mene pocrklja. Kadar človek daje, tudi sebi veliko da. To je obojestransko. Življenje je treba živeti sproti," je še prepričana igralka.

Tekst: Nika Arsovski