Polona Požgan in Marcos Tavares: On s kuhalnico, ona z žogo.

Polona je z Marcosom 
v kuhinji ustvarjala 
domače specialitete. (foto: P. Blantuša) P. Blantuša
Vir: Nova
25. 4. 2016

Nekdanja radijska voditeljica in po novem uspešna ustvarjalka kuharske oddaje Polona Požgan vedno znova gosti zanimive goste. Tokrat je svoje kuharsko znanje delila z nogometašem Marcosom Tavaresom.

Marcos se je prepustil vodenju v kuhinji, a je Poloni zagodel z žogo. Po domače povedano, ni ji ostal dolžen, zato jo je zvabil na travnato igrišče, kjer se sam najbolje počuti.

"Za oddajo Polona ga žge se ves čas trudimo najti zanimive goste, predvsem take, ki se ne pojavljajo povsod in ki jih gledalke in gledalci ne poznajo ravno v vlogi za štedilnikom," nam je zaupala Polona. "Glede na to, da sem sama Štajerka, se trudim v svojo kuhinjo privabiti čim več svojih sokrajanov. Med njimi je tudi Marcos Tavares, zaveden Štajerec. Sicer sva kar nekaj časa iskala termin in ga usklajevala, ampak ... kjer je volja, je tudi pot."

PEKLA STA

In res. Marcos se je odlično znašel v Polonini kuhinji. Predvsem z dobesednim vrtenjem kuhalnice. Vse preostalo pa je prepustil Poloni.

"Marcos je boljši 'fuzbaler' kot kuhar. Mislim, da se zna njegova žena precej bolje vrteti po kuhinji (smeh). Kuhala sva slovenske jedi. Marcos in njegova žena imata sicer v Mariboru špansko restavracijo, kjer strežeta tudi tapase, zato se mi je zdelo smiselno, da pripraviva nekaj popolnoma drugega. Delala sva kranjske klobase v listnatem testu, pa ajdovo juho z jurčki in pršutom, za sladico pa štrudl z borovnicami in domačo skuto."

To je bila za Marcosa še posebej zanimiva izkušnja, saj je prvič v življenju pekel štrudl. "Ja, res je. In bil je več kot dober asistent! Razvlekel je testo in ga pomagal nadevati (smeh). Štrudl je bil fantastičen, Marcosu je bil všeč, sicer je sam ves čas na strogi dieti, ampak tokrat se je pregrešil."

MIMA