Polona Požgan in Sašo Papp: Borita se v Misiji nemogoče

Polona je na svoji misiji priti iz Barcelone v Slovenijo srečala čarovnice. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
8. 7. 2012

Bitka med spoloma se v prvih poletnih dneh iz studia Radia Center seli v Evropo. Polona 'Barcelona' Požgan in Sašo 'Istanbul' Papp se ta teden drug proti drugemu borita v Misiji nemogoče.

Oborožena sta z enosmerno letalsko vozovnico do Barcelone oziroma Istanbula, pametnim telefonom in s 100 evri za najnujnejše življenjske stroške. Zmagovalec bitke, v kateri velja pravilo, da pravil ni, bo tisti, ki se hitreje vrne v studio.

Bolje je začela Polona, saj je med vikendom na ulicah Barcelone spoznala ekipo švedskih študentk, ki so se v ponedeljek zjutraj, ko se je bitka začela, odpravile proti meji s Francijo, v smer Slovenije torej. "Našle smo se prave skupaj," je bila nasmejana Polona. "Ko sem puncam povedala, kaj se gremo, so bile takoj za stvar. Morda me zapeljejo vse do Slovenije. Papp nima šans."

Sašo pa se je v milijonskem Istanbulu najprej težko znašel. Preglavice mu je povzročal že tamkajšnji metro, tako da je izgubil precej časa. Neobvladovanje turščine in zmeda velemesta ga utegneta drago stati. "Slab začetek, dober konec," je počasnejši start komentiral Sašo Papp.