Polona in Sašo začela Misijo nemogoče 2013

10. 6. 2013

Danes, ob šestih zjutraj, se je v Moskvi in Lizboni začela Misija nemogoče 2013. Tako kot lani, sta tudi letos osrednja tekmovalca tega nenavadnega početja Polona Požgan in Sašo Papp z Radia Center.

Misija nemogoče se je zgodila že lansko leto, ko sta Polona in Sašo s tekmovanjem začela v Istanbulu in Barceloni. Letošnji štartni mesti, Lizbona in Moskva, sta še bolj oddaljeni in polni izzivov.

"Danes, ob šestih zjutraj, sem Poloni in Sašu naročil budnico, ki je še dolgo časa ne bosta pozabila," pripoveduje Štefko Bratkovič, njun sovoditelj iz jutranjega programa, ki se je domislil letošnje Misije nemogoče. " Osebje hotelov, v katerih sta prebivala, ju je odločno pospremilo pred vhod, na ulico. Na pot proti domu sta se podala brez denarja in z jasnimi pravili. Zmaga tisti, ki se prvi vrne v studio Radia Center in za zmago je dovoljeno vse. No, skoraj vse. Dovoljena so vsa prevozna sredstva, pa avtoštop, hoja, tek, plavanje, "švercanje", teleportacija, hipnoza ..."

Da ne bilo preveč preprosto je Štefko dodal še "pravilo treh držav". Vsak izmed tekmovalcev mora s seboj na cilj prinesti dokazilo, pest zemlje, da je stopil na tla treh različnih držav. Za zmago bo tudi tokrat potrebno veliko iznajdljivosti, preračunljivosti, odločnosti, srčnosti, poguma, potrpljenja in seveda sreče. Lani je na Misiji nemogoče z bliskovitim finišem slavil Sašo, le kako bo letos?

Sašo je svojo pot začel na portugalski državni praznik

Prve novice s poti razkrivajo, da je Sašo svojo pot začel na portugalski državni praznik, ko na ulicah, vsaj zjutraj, ni bilo žive duše.

"Najprej moram sploh koga najti, da mi bo lahko pomagal," so bile njegove besede, ko je ugotovil zakaj glavno mesto Portugalske še spi. "Sprva se bom poizkusil prebiti do Belema, kjer so turisti, od katerih bom skušal nažicati nekaj evrov za nadaljevanje poti."

Polona pa je imela nekaj več sreče. "S strani poslušalcev sem dobila namig, da je v Moskvi prijatelj Nani Matjašič. Nani je v ruski prestolnici kot član državne reprezentance estradnikov v malem nogometu. Tako on, kot ostali reprezentanti, so mi obljubili pomoč in pome so že poslali taksi. Dan se je dobro začel."