Polona Požgan je zmagovalka Misije nemogoče

14. 6. 2013

Letošnjo Misijo nemogoče je odločil finiš, v katerem je s prednostjo zgolj nekaj minut zmagala Polona Požgan.

Kdo bi si mislil, da bodo na letošni Misiji nemogoče odločale minute, oziroma naravni zakoni. Predvsem slednji so, ob izdatni pomoči ljudi, ki jih je srečala na poti, Poloni pomagali pri zmagi. Sašu, ki je iz Benetk v Ljubljano hitel z ultra lahkim letalom, je na poti ponagajala termika.

"Prepričan sem, da mi bo uspelo," je nekaj minut po pristanku, še ves razburjen pripovedoval Sašo." In zagotovo bi zmagal, če nama ne bi nad Slovenijo ponagajala termika. S pilotom Darkom, ki je pome prišel v Benetke, sva tako izgubila nekaj dragocenih minut, ki so se izkazale za odločilne. Zna biti, da je vreme male začarala Polona, no kljub temu ji iskreno česitam za zmago.

Sam sem v preteklih dneh vnovič doživel neverjetno izkušnjo, ki si jo bom zapomnil za vse življenje. Pot od Portugalske, preko Španije in Italije so zaznamovala čudovita srečanja, spoznanja in izkušnje, ki človeka okrepijo in navdajo s pozitivzmom. Bilo je nepozabno."

Zmago je dosegla s pomočjo krasnih ljudi

"Kakšen teden, kakšna izkušnja," je svojo zmago komentirala Polona." Ne morem verjeti, da mi je uspelo zmagati. Po cestnem labirintu v Moskvi, kievskem getu in poplavah na Madžarskem, zaradi katerih je odpadel povratek z vlakom, ni kazalo dobro. Zmago sem dosegla s pomočjo krasnih ljudi, ki sem jih spoznala na poti.

Od nogometašev - estradnikov, zaposelnih na slovenskem veleposlaništvu v Moskvi, do Saše v Kievu in seveda Mikloša, s katerim sva preko madžarskih ravnic finiširala proti Sloveniji. Vsem sem ful hvaležna in noro vesela, da mi je uspelo. Upam le, da Papp ni preveč užaljen. "