Polona Požgan Štorman pustovala v Europarku

Polona Požgan je na pustovanje v Europarku pripeljala sina Maksa. (foto: Miša Mihaela Margan) Miša Mihaela Margan
4. 3. 2017

Europark je v pisanih in živahnih barvah v zadnjih dneh zaživel kar dvakrat. Sobotnemu etno pustovanju s tradicionalnimi maskami se je z navdušenim sinom Maksom, našemljenim v klovna, pridružila tudi energična Polona Požgan Štorman.

Polona se še vedno rada spominja svojih otroških pustovanj: »Za vedno mi bo v lepem spominu ostal nek pustni torek, ko sem bila še Maksovih let. Z gručo otrok sem hodila našemljena po naši vasi, 100-krat mimo okna svojega dedka in babice, ki sta mi vsakič znova pomahala in se mi nasmejala. Še vedno vidim njuna obraza in vsako leto znova se, ko pride pustni čas, z nostalgijo spomnim na ta dan.«

Zabavno, pa tudi poučno pustovanje

Množica pustnih mask je v Europarku poskrbela za odganjanje zime ter zlih duhov: obiskovalce so navdušili znameniti koranti iz Formina, zagoriške mačkare iz Zagorice pri Dobrepolju, skupina furmanov Pokači iz Tržca in še mnogi drugi.

Tako pustovanje ni bilo le zabavno, pač pa z etnološko zaščitenimi slovenskimi maskami in pustnimi liki tudi poučno. Otroke pa so razveselile tudi zabavne pustne igre, animacije, darilca ter brezplačni pustni krofi. Prav otrokom je bil v Europarku še posebej posvečen pustni torek, 28.2., ko so najmlajši rajali na pustovanju s cirkuško zabavo, pridružila pa se jim je tudi Tinka Šminka.