Polona Požgan v kievskem getu

13. 6. 2013

Misija nemogoče, v kateri Polona in Sašo iz radia Center tekmujeta, kdo bo prej v Sloveniji, dobiva dramatičen zaključek.

Polona je namreč obiskala enega nevarnejših kievskih okolišev in tam prodala svojo uro. "Težko sem se ločila od nje, a če to pripomore k moji zmagi, bom preživela," je povedala Polona." Je bilo pa v tem mestnem predelu videti kar nevarno. Povsod so stali možati Ukrajinci, za katere nisem vedela, kaj imajo za bregom.

K sreči je bil z menoj Saša, ukrajinski prijatelj, ki mi je pomagal s prodajo in nasveti. Z denarjem, ki sem ga dobila za uro imam dovolj sredstev za nadaljevanje poti proti Budimpešti. Ko bom tam, bom skoraj doma."

Saševi načrti so se včeraj nekoliko spremenili. Če je kazalo, da bo pot proti Barceloni preprosta, temu ni bilo tako.

"Prepričan sem bil, da bom iz Valencie z lahkoto dobil štop proti Barceloni," je priznal." Ampak Španci štoparjem ne ustavljajo. Celo popoldne sem zaman stal ob cesti z dvignjenim palcem. Še vedno ne vem, zakaj mi niso ustavili, sem pa pa moral prilagoditi. Slabe volje sem se podal v prvi bar, kjer sem naletel na razigrano druščino novinarjev in oblikovalcev.

Zaklepetali smo se in v zgodnjih jutranjih urah, po nekaj popitih rundah, so se odločili, da mi častijo vlak proti Barceloni. Neverjetno, a resnično.

Proti katalonski prestolnici sem odpotoval zgodaj zjutraj, na postaji pa me je pričakal Slovenec Simon, ki Misijo nemogoče podrobno spremlja. Simon me je presenetil z zajtrkom, predlagal pa mi je tudi zmagovit načrt za povratek domov. Ideja je vrhunska in zmaga mi ne more uiti. Računajte name!"