Werner se je pomladil za kar 25 let!

Vir: Lea
17. 6. 2015

V Športnem centru Millenium se je prejšnji teden z zadnjimi meritvami končala trimesečna akcija Millenium Athlete Izziv. V okviru te se je pet izzivalcev, vključno s Salome in Wernerjem, pripravilo na vstop v poletje v dobri telesni pripravljenosti. Skupaj so izgubili kar 52,1 kilograma, od tega je skoraj devet kilogramov 'prispeval' Werner, ki se po težkem izzivu počuti kot prerojen.

Končali ste trimesečni fitnes izziv, v katerem ste se prepustili rokam osebnega trenerja. S katerim delom telesa ste bili na začetku najmanj zadovoljni?

Trebuh je tisti del, ki muči večino moških. Po 40. letu je vzdrževanje postave brez odvečnih maščobnih blazinic na trebuhu še toliko težje, saj se tja največkrat 'lepijo' sladkarije, čokolade in sladoledi. (smeh)

Kako ste zadovoljni s končnimi rezultati?

Zelo sem zadovoljen in veliko sem se naučil, shujšal sem za približno 10 kilogramov in pridobil mišično maso. Mislim, da mi ne bi uspelo brez vodenja tako usposobljenih trenerjev, ki so me fizično in psihično vodili skozi celoten program. Vaje so bile pri vsakem trenerju drugačne, veliko smo se pogovarjali tudi o prehrani.

Kako bi opisali celoten proces? Kako velik izziv je bil to za vas?

Zelo velik! Ker je ta izziv potekal prav v obdobju, ki sovpada z neko mojo veliko življenjsko odločitvijo, potem so tukaj še redni nastopi ob koncih tednov ter vlaganje veliko časa in truda za prodor na nemški trg. Tako da je bilo usklajevanje obveznosti in ohranjanje vsakodnevne rekreacijske rutine vse prej kot preprosto.

Ste imeli kdaj tako težke trenutke, da ste hoteli odnehati?

Seveda, to se zgodi od časa do časa. Sploh ko si utrujen, a kljub temu odideš v fitnes in začneš teči po tekaški stezi, pridejo trenutki, ko ne veš, ali boš zmogel še dodatni kilometer. Ko pa k tebi pristopi osebni trener in začneš enourno vadbo ter obdelaš vse aktualne teme, utrujenost in obup v hipu izgineta.

Kako ste v tem obdobju spremenili življenjski slog? Menda je tudi vaš vsakodnevni jedilnik doživel temeljito 'prenovo'?

Zelo, predvsem sprememba jedilnika je bila največja. Ni več sladkarij, bele moke, belega sladkorja, krompirja, testenin, spremenil sem prehrano in uživam veliko tunine, solat, proteinskih napitkov, sadja, puranjega mesa in drugih zdravih nadomestkov.

Čemu ste se najtežje odrekli in zakaj?

Ker sem velik ljubitelj čokolade in sem kot otrok želel imeti tudi svojo tovarno, je bila to zagotovo najtežja stvar, ki sem se ji moral odreči. Če ne bi bil pevec, bi se verjetno sladkali s čokolado Werner. (smeh)

Kolikokrat in s čim pa ste se najraje pregrešili?

Pregrešil sem se le trikrat. Za veliko noč sem pojedel kos potice, enkrat kepico mlečnega sladoleda in enkrat otroško polnozrnato pico. To je bil ves greh v treh mesecih.

Kaj o vaši telesni preobrazbi pravi vaša žena Andreja? Je to mogoče tudi malo osvežilo vajino razmerje?

Zagotovo dobiš nazaj moč za noč. (smeh)

Kmalu se vam obeta tudi vsakoletno poletno uživanje na Maldivih. Boste letos bolj samozavestno oblekli kopalke?

Letos bodo morali Maldivi še malo počakati, ker smo glavno sezono zaradi monsunskega obdobja malce zamudili. Kar se tiče kopalk, mi samozavesti ne manjka, ker so v glavnem one v prvem planu, šele potem jaz in moje telo. (smeh)

Bi lahko rekli, da ste danes bolj izklesani kot v mlajših letih?

V mlajših letih sem bil preveč suh, naročal sem celo prehranske dodatke, da bi se zredil, pa ni šlo. Ko si presuh, je še težje oblikovati telo. Zdaj sem zelo zadovoljen s svojim telesom tako in drugače, zato se super počutim v njem.

Se bojite, da bi zdaj zapadli v stare smernice in se spet poredili?

Ta hip o tem sploh ne razmišljam, ker bom intenzivno vadbo v Mileniumu nadaljeval vsaj do konca junija. Potem bom zaradi poletja malce upočasnil tempo in kondicijo ohranjal dvakrat na teden.

Kako boste vzdrževali trdo prigarane mišice?

Kot sem prej povedal, z redno vadbo in rednimi obroki. Torej petkrat na dan zdravo jesti, ne premastno, ne presladko, veliko solate, belega mesa, ribe …

Opazite mogoče, da se za vami zdaj obrne kaj več predstavnic nežnejšega spola?

Ne vem, po 25 letih v svetu zabavništva in medijih človek postane nekako imun in sploh več ne zaznava, ali ga kdo gleda, se pogovarja o njem ali se obrača za njim. Mislim, da se prej jaz večkrat obrnem za kakšno punco kot punce za menoj. (smeh)

Priporočamo