Slovenija pomaga prizadetim v poplavah v Srbiji in BiH

Slovenija pomaga prizadetim v poplavah v Srbiji in BiH (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
20. 5. 2014

Slovenske humanitarne organizacije, številna društva in posamezniki so v preteklih dneh zbrali že več ton nujne humanitarne pomoči za prizadete v poplavah v Srbiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem.

Poleg denarja se na številnih zbirnih mestih po Sloveniji zbira materialna pomoč, prizadeti pa še vedno najbolj nujno potrebujejo hrano, oblačila, odeje, plenice in sveče.

Zaradi carinskih omejitev na meji pristojni prostovoljce naprošajo, da svojo pomoč usmerijo k večjim humanitarnim organizacijam, kot sta Rdeči križ Slovenije in Karitas ali pa se povežejo z veleposlaništvi prizadetih držav v Sloveniji, saj bo na ta način pomoč prišla pravočasno in v prave roke.

Številnim, ki pomagajo, so se pridružili tudi športniki, med drugim slovenska košarkarska zvezdnika Rašo Nesterović in Goran Dragić. Oba sta v torek pomagala pri zbiranju sredstev ob pastoralnem kulturnem centru pri pravoslavni cerkvi v Ljubljani.

Družbena omrežja, še posebno tviter, je te dni skoraj pregorel na temo dogajanja v ogroženih območjih, a se tudi izkazal kot eno od pomembnih orodij obveščanja, ki je rešil tudi kar nekaj življenj. Več o dogajanju na družbenih omrežjih si lahko preberete tukaj, podrobne informacije, kako lahko tudi sami pomagate, pa najdete tukaj.

Priporočamo