Poroka Teje Perjet in Janija Jugovica bo na prav poseben dan!

Poroka Teje Perjet in Janija Jugovica bo na prav poseben dan! (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
Vir: Story
24. 11. 2018

Teja Perjet in Jani Jugovic, dve najbolj spremljani znani osebi na družbenih omrežjih pri nas. 

Zaljubila sta se pred šestimi leti v šovu Gostilna išče šefa in kmalu po oddaji že zaživela skupaj. Seveda je sledila zaroka, poročila pa se nista. Predala sta se delu, nato sta se jima pridružila še otroka in kazalo je, da sta v vseh teh letih pozabila na zaobljubo. A smo se motili! Končno sta določila datum in poroka bo prihodnje leto!

“Vem, koliko bi meni pomenilo, da bi bila Sia in Inaj srečna s svojima partnerjema. In to želim sporočiti tudi svojim staršem. Želim, da vesta, da sem z Janijem srečna in da hočeva biti skupaj za vedno, tudi na papirju. In to se mi zdi tudi veliko sporočilo za najine otroke, prav tako za Taja, ki zdaj počasi prihaja v najstniška leta in se srečuje s prvimi simpatijami,” pove Teja, ki nam je zaupala že nekaj poročnih podrobnosti.

Story: Najprej čestitke, prihodnje leto se z Janijem poročita! Če se malo pošalim, vam je po treh letih po zaroki le uspelo izbrati datum. Zakaj sta tako dolgo čakala?

Hvala. Res je, prihodnje leto se poročiva. Lahko bi rekla, da sva čakala pravi datum (9. 9. 2019), ker sva se spoznala v devetem mesecu in oba sva rojena na deveti dan. Devetke naju ves čas spremljajo. Ali pa to, da sva čakala, da otroka nekoliko zrasteta, ker si poroke oziroma njenega načrtovanja sploh ne znam predstavljati ob majhnem otroku. Ali pa, da Jani shujša - šala. A bi lagala, če sem čisto odkrita. Dejansko ne vem, zakaj sva toliko časa čakala, vem pa, da je iz neke zanimive situacije zadeva zdaj dejansko prerasla v pravo zaroko in očitno prihodnje leto tudi poroko.

Namreč, iz zaobljube.si, ki se ukvarjajo z organizacijo porok, so navezali stik z Janijem in skupaj so se domislili, da bi zame pripravili presenečenje, ki pa bi bilo kar poroka sama. Do pred kratkim mi ni nič manjkalo in bi mi bilo vseeno, če bi bila z Janijem v nedogled zaročena. Na poroko sem vedno gledala kot na papir in vse skupaj se mi je zdelo popolnoma brezpredmetno, če dva, ki se imata rada in imata družino, že živita skupaj in se že spoštujeta ter ljubita. V mojih očeh je to že zakon in tako bi lahko bila večno zaročena.Story: Pa pojdiva lepo od začetka, pred šestimi leti ... Spoznala sta se septembra leta 2012 v šovu Gostilna išče šefa, se zaljubila in nato vas je že po prvem tednu skupnega življenja presenetil z zaročnim prstanom. Nam zaupate, kakšna je bila zaroka pred šestimi leti?

Zame najlepša. Neki dan je prišel iz službe, se ulegel k meni in mi dal najlepši prstan na svetu. Kič sicer, a meni najlepši. To pa zato, ker se je spomnil name in mi tisti čas vsak dan nekaj prinesel. Od čokoladic do sporočilc, rožic, pa če jih je samo utrgal na poti domov. In ta preprosti prstan je bil njegovo prvo darilo meni. Zdelo se mi je tako romantično, ko mi ga je nataknil in kar tako vmes zamomljal: “Saj boš moja za skoz, a ne?”

Story: Zadnjič sem ujela zapis, da ste pred leti rekli da, vendar da vam poroka ni nič pomenila. Pomembno vam je bilo le to, da sta skupaj in srečna. Kaj se je torej spremenilo, morda to, da sta se vam pridružila Sia in Inaj?

Možno. Vem, koliko bi meni pomenilo, da bi bila Sia in Inaj srečna s svojima partnerjema. In to želim sporočiti tudi svojim staršem. Želim, da vesta, da sem z Janijem srečna in da hočeva biti skupaj za vedno, tudi na papirju. In to se mi zdi tudi veliko sporočilo za najine otroke, prav tako za Taja, ki zdaj počasi prihaja v najstniška leta in se srečuje s prvimi simpatijami.

Story: Kakšno presenečenje pa vam je za drugo zaroko pripravil Jani?

Res mu ni usojeno, da me preseneti, ali pa sem preveč firbčna oziroma pretkana, da presenečenja vedno pokvarim (smeh). Za uradno zaroko mi je kupil sestavljanko in sestavljala naj bi jo pol leta. Vsak dan sem lahko izbrala en delček in vsak delček je nosil drugačno ljubezensko sporočilce. Če bi sestavljala po pravilih, bi sestavljanko sestavila decembra, ko sva tudi zaživela skupaj.

Takrat mi je nameraval poleg sestavljanke podariti še pravi prstan, a ker sem bila preveč firbčna, sem stanovanje obrnila na glavo, našla vse delčke in zadevo predčasno sestavila. Tako sem poleti sestavila celo, in ker ga ni bilo doma, sem ga poklicala po telefonu in ga vprašala, ali resno misli. Najprej je bil tiho, saj ni razumel, kako sem lahko našla celotno sestavljanko, nato pa je sledilo njegovo tipično momljanje, ko je treba biti romantičen. “Saj sem ti rekel, da hočem da si za zmeraj moja.”

Story: Za zaročno fotografiranje pa ste se odločili šele zdaj. Čigava zamisel je bila, kako sta izpeljala fotografiranje in kam sta odšla? Kakšen je bil tokrat vajin dan?

Za fotografiranje sva se odločila šele zdaj, ker sva določila datum poroke in nameravava zadevo zastaviti tako, kot se spodobi. Imava pa srečo, da je Jana Šnuderl, po najinem mnenju najboljša fotografinja, tudi Janijeva sestrična in da sva presrečna, ko naju ona fotografira, saj so fotografije res vrhunske. S partnerjem Simonom sta res virtuoza glede vsega. Tako je tudi ona dala idejo, in še preden sva dojela, smo se že fotografirali sredi polja z najbolj noro dekoracijo v okolici Ljubljane.

Imela sva vrhunsko ekipo in vsi so pripomogli, da je bil ta dan res čaroben. Zame so poskrbeli v frizerskem salonu Med in Mleko, make up mi je delala Jasna Oklešan, vodja akademije Carpus, obleki pa sem si izposodila v Sanjski obleki v Kamniku. Janija so uredili pri Ljubljanskem brivcu by Mič Styling, obleko pa je dobil v salonu MORRO Sartoriale in glede na to, kako dobro sva se oba počutila, bodo od tam tudi najine poročne obleke.Story: Kdo pa je ta čas čuval Sio in Inaja?

Sio in Inaja sta čuvala moja starša, ki nama vedno priskočita na pomoč. Otroka ju obožujeta, če vprašate Sio, bi se najraje kar preselila tja.

Story: Zaupali ste mi, da je Jani celo že pripravljal poroko! Ampak da ste zadnji trenutek izvedeli in mu načrta ni uspelo uresničiti ...

Da, Jani mi je želel pripraviti poroko presenečenja. Iz Zaobljube so me povabili na dogodek za neveste in s 100 nevestami sem se udeležila prečudovite večerje, ki je potekala, kot da smo gostje na poroki. Za to sem seveda potrebovala tudi obleko. Jani mi je svetoval, naj pokličem v Sanjsko obleko v Kamniku, kjer obleke izposojajo, in seveda sem to naredila - ne vedoč, da so vsi del skritega načrta. Tako so dobili moje mere in ugotovili, kakšne obleke so mi všeč. Še vedno ne morem verjeti, da bi Jani to izpeljal, če ga ne bi stisnila v kot oziroma posumila, da se nekaj dogaja. Ko sem se namreč udeležila dogodka, se je v meni nekaj premaknilo.

Videla sem lepo okrašene mize, cvetje, prstane, glasbo, hrano, ples in kar nenadoma sem želela biti v vlogi prave neveste. Janiju sem dan po dogodku veselo razlagala, kako lepo sem se imela in da bi se res rada poročila, in preden mi je lahko karkoli odgovoril, sem že klicala svoje starše, da imam pomembno novico. Hahaha, ko bi videli Janijev obraz, ko sem kar določila datum in mu hitela razlagati, kakšno poroko si želim: “Teja, nič ne bova povedala tvojim staršem, ne bova se poročila.”

In potem se je vsul plaz mojih vprašanj, kako, zakaj, ali me ne mara, ali nisem dovolj dobra zanj itd. Tista tipična ženska vprašanja (smeh). In tako mi je moral razkriti svoj skrivni načrt, da je zame načrtoval poroko presenečenja. Po eni strani sem res navdušena nad tem, kakšnega moškega imam ob sebi, da se spomni kaj takega, po drugi strani pa vesela, da mi je povedal, saj mislim, da so sanje vsake ženske, da načrtuje svojo poroko.

Ker pa sem na sami prireditvi večkrat in iz prvih rok že poročenih žensk slišala, da so bile s tem zelo obremenjene in da svetujejo, da si poiščem organizatorja porok, sem se odločila da nadaljujem kar z Zaobljubo, saj me je prireditev res očarala.

Story: Poroka bo prihodnjo jesen, saj se želita poročiti na datum, ki vama veliko pomeni …

Datum 9. 9. 2019 sva izbrala, ker je poln devetk, ki naju nekako spremljajo skozi celotno najino zvezo. V septembru sva se tudi spoznala oziroma prvič videla, in zato se nama zdi zelo smiselno, da se poročiva takrat. Poroka bo drugačna, že to, da ne bo na soboto, je po mnenju številnih sporno. Ali pa to, da zaročna prstana, ja, kar dva, nosim na levi roki. Z Janijem res nisva tradicionalna oziroma ne pustiva, da naju pravila omejujejo, zato mislim, da bo tudi poroka precej drugačna in zanimiva. Vsekakor pa bo to najin dan in naredila bova tako, da se bova midva in najini otroci počutili dobro.

Story: Pa so se priprave že začele?

Ne še. Oziroma je še vse pri pogovarjanju. Glede na to, da je to šele čez slabo leto … kolikor naju poznam, bi vse delala zadnji teden. Ker sva polno zaposlena s Tejanijem, Cool fotrom in seveda otroki, sva se odločila, da ne počneva vsega sama, ker bi nama zmanjkalo časa, in prepričana sem, da se ne bi poročila še lep čas. Tako bomo v sodelovanju z Zaobljubo, upam, našli vse potrebno, da bo najin dan res poseben.

Story: Kakšno poroko pa si želita, se že kaj pogovarjata, koliko svatov bi imela?

Nisva se še nič pogovarjala. Želiva predvsem, da je sproščeno, da se gostje dobro počutijo, da so z nama ljudje, ki nama veliko pomenijo, od družine do prijateljev, in da se imamo lepo. Treba bo seveda gledati na otroke, da bomo našli primerno lokacijo, drugo pa me ne skrbi. Kjer je volja, je moč. Tako da potrebujemo samo dobro voljo.

Story: Kaj pa poročni kraj?

Tudi tega še nisva izbrala. Kot sem že omenila, je treba upoštevati otroke. Ti so na prvem mestu. Če so oni zadovoljni, je zadovoljna tudi mami. In če je mami zadovoljna, smo zmagali (smeh).Story: Glede na to, da ste sodelovali na poročnem dogodku in celo kot model nosili obleko, imate morda že kakšno izbrano?

Obleke še nimam izbrane, sem jih pa kar nekaj pomerila in moram priznati, da so mi bile že zadnjič skoraj vse všeč, tako da bo izbor tiste prave zelo zanimiv. Me je pa Janina, vodja trgovine Sanjska obleka, kar dobro spoznala in mislim, da že pripravlja nekaj posebnega. Predvsem želim, da je obleka udobna, da bom v njej lahko plesala in lovila svoja zaklada in da se bom v njej dobro počutila. In pomembno mi je, da jo bom izbrala v spremstvu staršev in sestre. Družina mi res veliko pomeni in to želim doživeti z njimi.

Story: Mislite, da boste nevesta iz pekla? (smeh)

Ne. Nikakor ne. Ker mi poroka res ne pomeni nič drugega kot to, da je to najin dan in da jo preživim v družbi bližnjih in seveda z mojimi otroki.

Story: Boste tudi Sio, Inaja in Taja vključili v priprave za poroko?

Če bodo to želeli, vsekakor. Najbrž mi bosta Inaj in Sia pomagala izbrati torto in Sia že zdaj govori, da bi imela ona tudi belo oblekico z rožicami. V naši družini delamo vse skupaj, zato sem prepričana, da bodo tudi otroci velik del priprav. Jani bo šel obleko izbrat s Tajem, ki ga bova vključila v priprave, ker se že zdaj zelo veseli.

Story: Kaj pa tema poroke? Vsaka nevesta izbere barve, temo; si tudi vi želite kaj posebnega?

Jaz res ne kompliciram. Vse mi je všeč. S poroko želiva potrditi najino ljubezen in pri tem nama je skoraj vseeno, kje sva, kaj nosiva, kakšne so barve oziroma tema. Upam, da ostaneva tako neobremenjena. Očitno z nama ne bodo imeli nič dela. Če naju vprašate, bi se poročila kar pred blokom. Tako bi šli lahko z gosti kar čez cesto v McDonald's, kjer bi si vsak izbral tisto, kar želi, otroke bi dala spat, ko bi bili utrujeni. Hahaha, a si predstavljate. Midva v trenirkah. Bistvo najine poroke je najina ljubezen in kaj vse sva doživela in preživela skupaj, da sva danes tukaj, kjer sva.

Story: Komu ste najprej zaupali, da sta izbrala datum?

Staršem.

Story: Glede na to, da sta oba kuharja - kdo vama bo kuhal na poroki? Bosta zahtevni stranki?

Tudi tukaj se bova prepustila. Je pa hrana zelo pomembna, vsaj zame. Ampak glede na to, da je bila na dogodku Bridal fever, ki so ga organizirali pri Zaobljubi, odlična, sem se odločila zaupati strokovnjakom. Bo pa meni obsežen in pester. Mislim, da je vrhunec zame prav hrana. Če mene vprašate, bi po porokah hodila samo zaradi hrane (smeh).

Story: Priprave bomo zagotovo lahko spremljali na vašem profilu na Instagramu ...

Zagotovo. Prek mojega profila in vlogov spremljate moje življenje in seveda je poroka velik del tega oziroma bo.Story: Kaj pa poroka? Boste svoje sledilce virtualno povabili na svojo poroko ali bo dan namenjen samo vama in otrokoma?

Ne razmišljam še toliko naprej, ampak mislim, da bo ta dan samo naš.

Besedilo: Ilona Penzeš // Fotografije: Jana Šnuderl

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story24/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 24/2018

Story 24/2018, od 08. 11. 2018