Porotniki snujejo zaroto, da bi se znebili Fakija!

5. 12. 2015

V tem tednu bodo štirje tekmovalci, ki se še borijo za 50 tisoč evrov, skušali prepričati poroto, ki jo sestavlja šest izpadlih tekmovalcev, prepričati, da jih pustijo v igri. Miha je Francu že napovedal, da se nima česa bati, saj je edini, ki je nedvomno že uvrščen v finale. Franc pa misli, da je porota naklonjena tudi Fakiju ter da sta v nevarnosti zgolj ostala dva tekmovalca finalne četverice.

Cvetke s kmetije:

  • Na posestvo je prišla tudi mentorica in zbranim sporočila, da ima za tekmovalce nova navodila. Poleg štirih tekmovalcev, pa je s seboj v gosposko hišo povabila tudi Nika, pa čeprav je dan prej izpadel iz igre za 50 tisoč evrov. Takoj so se tako med tekmovalci kot med porotniki začela ugibanja, kakšno vlogo bo imel v nadaljni igri Niko. Zdi se jim, da bi lahko bil nekakšen vodja porote in bi njegove odločitve nosile večjo težo. Maji se tak scenarij zdi zelo pripraven, saj bi na ta način z Niko končno uresničila svoj načrt in izločila Fakija.
  • Niko je za glavo družine izbral Franca, ki je bil tega zelo vesel, saj je še enkrat dobil potrditev, da med sotekmovalci uživa res veliko zaupanje. Franc pa bo glava družine le en dan, saj bo že zvečer moral določiti novo glavo družine, tako se bodo v tem tednu morali vsi štirje finalisti izkazati v vlogi glave družine. Je pa mentorica Francu tudi že naložila tedensko nalogo, ki bo prekopavanje vrta. S tem imajo tekmovalci že kar nekaj izkušenj, saj so morali pred časom prekopati celo njivo. Tokratna naloga pa je veliko lažja , saj je vrt veliko manjši od njive.
  • Barbaro že od prihoda na posestvo zanima, kako lama reagira, če se jo izziva in predvsem bi rada to izkusila na lastni koži. Najprej je z lamo tekala ob ogradi, kasneje pa se je opogumila in vstopila. NI bilo potrebno dolgo čakati, saj se je lama v teku pognala proti njej. Barbara je zbežala kolikor hitro je mogla in s pravo akrobacijo preskočila ograjo. Kljub vsemu pa jo je lamin plunek zadel in povedala je, da je vonj zelo neprijeten, je pa vesela, da je imela očala, saj je tako preprečila, da bi ji pljunek priletel v oči.
  • Tekmovalci so se lotili prekopavanja vrta. Medtem, ko so bili nekateri zadolženi za prekopavanje, pa sta Faki in Miha razvažala hlevski gnoj, da bo vrt tudi pognojen. Ob tem se je Faki domislil, da bi jo lahko Brunu malce zagodel. Ve namreč, da Bruno težko prenaša vonj in pogleda na človeške iztrebke. Zato je Mihu naročil naj naloži nekaj 'materiala' iz njihovega stranišča in naj ga pod pretvezo, da je hlevski gnoj usuje tik poleg Bruna. Brunova reakcija ob tem je bila pričakovana in tudi ostali so bili zgroženi nad tem, kaj sta Faki in Miha 'ušpičila'.
  • Maja, Niko in Barbara so sklenili, da bodo poskušali Francu pomagati do končne zmage. Kot člani porote imajo namreč možnost, da z glasovanjem izločijo, po njihovem mnenju najmočnejšega tekmovalca, Fakija. Dogovor pa bodo do zadnjega skrivali pred tekmovalci in ostalimi člani porote in medtem pazili, da ne bo kdo kaj posumil. Maja je prepričana, da ostali mislijo, da sta ogrožena le Bruno in Miha. Nika pa skrbi le, kakšna bo reakcija Fakija, če jim načrt uspe in bo moral Faki po odločitvi porote zapustiti igro za 50 tisoč evrov tik pred koncem. Med tekmovalci namreč velja za največjega favorita za končno zmago.

Kako in kaj se bo razpletlo pa v Kmetija: Nov začetek na Planet TV.