Posestvo šova Kmetija: Najbolj razkošno do zdaj!

Posestvo šova Kmetija: Najbolj razkošno do zdaj! (foto: Kaja Milanič) Kaja Milanič
Vir: Lady
9. 8. 2017

Letošnja 'kmetija' obljublja veliko novosti. Med prvo – in verjetno najpomembnejšo – se umešča denarna nagrada, ki se v nasprotju s prejšnjimi leti, kot so zmagovalci domov odnašali petdeset tisočakov, zdaj lahko povzdigne do 75.000 evrov.

Vse je seveda odvisno od zagnanosti tekmovalcev in njihovega dela, bomo pa letos brez dvoma videli veliko več garanja kot v preteklih letih. Druga novost je posestvo, ob katerem se vse pretekle kmetije lahko le skrijejo. Na njem je mogoče najti kar osem poslopij, ki so namenjene tekmoval cev, sedem od teh je 30-članska ekipa v dobrem mesecu dni izgradila povsem na novo.

"Vse se je začelo s kreativnim procesom, ki nam je omogočil to, da smo točno vedeli, kaj želimo. Pogledali smo, kaj že imamo na posestvu, in začeli delati. Postavili pa nismo le objektov, ampak tudi vse napeljave. Od vodovoda do elektrike, optike in vseh preostalih kablov," nam je povedal Miloš Ratkovič, sicer izvršni producent Kmetije, ki je v podobni vlogi nastopil tudi v nekaterih drugih resničnostnih šovih, ki so se predvajali na naših televizijah.

Na posestvu zdaj tako stojijo povsem nova arena (ki je mimogrede večja od vseh prejšnjih), dve hiši za tekmovalce, kajža za dvobojevalca, trgovina, pekarna, hlev in mlin, ki je edini objekt, ki je na posestvu stal pred prihodom ekipe. "Največji izziv pri ustvarjanju tega posestva je bilo brez dvoma to, da pred našim prihodom na tem mestu ni bilo popolnoma nič," nam je povedala glavna scenaristka Gordana, ki je v tej vlogi sodelovala tudi v nekaterih preteklih Kmetijah, kot pravi, pa so posebno pozornost namenili tudi iskanju pohištva in tehnik izgradnje, ki se ozirajo k tradicijam te pokrajine izpred stotih let, zaradi česa gre brez dvoma za najbogatejšo kmetijo do zdaj.

Moja druga plat

"Pred tem izzivom imam tremo, in to iz več razlogov. Ljudje, ki so me 15 let spremljali na malih zaslonih, me poznajo kot nasmejano in polno energije, saj sem do zdaj delala oddajo, v kateri so bile samo pozitivne novice. Zdaj pa se bo pokazala moja druga plat," je napovedala voditeljica nove Kmetije Natalija Bratkovič in dodala, da se je v 14 dneh, odkar se na oddajo pripravljajo, na kmetiji super ujela z ekipo. "Ko delam, delam. Tu smo vsak dan najmanj po 12 ur na dan in morda mi kdo ne bo verjel, ampak to pomeni 12 ur dela. To, da sem tu z vami in klepetam, je zame pavza. Ni mi težko, daleč od tega, imam pa seveda tremo, ker je vse to zame novo. Do zdaj nisem vodila le še resničnostnega šova in športne oddaje. No, ob eni bom zdaj lahko naredila kljukico," nam je v prelepem okolju novega televizijskega posestva povedala Natalija.

Kaja Milanič