Postavni Gašper Rifelj ne skriva tega, da si tudi sam želi pred oltar

Glasbenik predstavlja novo ljubezensko balado Dan za metulje. (foto: Foto: Matic Gabriel) Foto: Matic Gabriel
Vir: Story
28. 3. 2021

Priljubljeni glasbenik ne neha presenečati, saj že dobro leto dni s svojimi skladbami skrbi, da oboževalkam ni dolgčas. Tokrat predstavlja novo ljubezensko balado Dan za metulje, kjer se je tematsko dotaknil večno aktualnih porok, o kateri tudi sam že po tiho razmišlja.

V tednu valentinovega ste izdali novo pesem za zaljubljene. Zakaj naslov Dan za metulje?

Metulji so prispodoba za nekaj lepega. Ko pravimo, da čutimo metuljčke, mislimo na to, da smo polni ljubez­ni in polni sreče, točno takšen pa naj bi bil za zaljubljene pare poročni dan. Pesem pravzaprav govori o tem, o poročnem dnevu, ko pari stopijo na skupno pot. In to je dan za spomine, kot govori pesem.

Sami pravite, da je vaša želja, da bi se pesem dotaknila čim več ljudi. V kakšnem smislu?

Verjamem, da se bo pesem dotaknila zaljubljenih src, in če bo teh src veliko, to pomeni, da je na svetu veliko ljubezni, prav ljubezen pa je zame bistvo življenja.

Torej gre za neke vrste poročno pesem, ki ne sme manjkati na nobeni poroki?

Velikokrat me pari, ki se poročijo, povabijo, da zapojem na njihovi poroki. Vesel sem, da bom od zdaj lahko zapel svojo pesem, in počaščen bom, če si bodo izbrali mojo pesem na svoji poroki.

Pesem ste izdali v najbolj romantičnem mesecu. Vam tudi sicer dan zaljubljenih veliko pomeni?

Vsako leto sem imel za valentinovo koncert in vedno sem se ga zelo veselil, saj se je v zraku čutila res taka posebna zaljubljena energija, vedno je bil krasen koncert. Sicer posebne pozornosti temu prazniku ne namenjam, menim, da je treba ljudem, ki jih imaš rad, to pokazati vsak dan, in ne le na valentinovo.

Kako ste valentinovo preživeli letos? Morda tudi s kakšnim lepim in romantičnim presenečenjem za svojo izbranko Majo?

Pripravila sva si odlično večerjo in uživala ob dobri hrani, vinu in odlični glasbi. Preprosto in lepo.

Gašper Rifelj

Glede na to, da že govoriva o ljubezni, in če vzameva za izhodišče vašo novo pesem, kako pa sami gledate na poroko?

Poroke so mi zelo všeč in izredno rad nastopam na porokah, ker je prijet­na energija, veliko veselja, ljubezni in pozitive. Vsekakor se mi zdi poroka nekakšna 'krona' ljubezni, ki se zgodi med dvema, in vsekakor je to eden lepših živ­ljenjskih dogodkov.

Z Majo sta skupaj že nekaj let, sta starša sinu Brinu, verjetno pa vaju zdaj vsi sprašujejo le še eno - kdaj bo poroka?

Mislim, da bo vse prišlo ob svojem času. Oba z Majo si želiva poroke, a ko bo prišel pravi trenutek. (skrivnostni nasmešek)

Ljubezen je tudi vaša zelo priljubljena tematika v pesmih. Zakaj?

Zame je ljubezen najpomembnejša. Vse, kar delaš iz ljubezni, je zagotovo prav, vse, kar je brez nje, se mi zdi izgubljen čas in dolgoročno zagotovo ne prinese tistega resničnega zadovoljstva. O ljubezni je napisanih toliko pesmi, a vedno znova se mi zdi, da se o tej temi lahko napiše kaj novega. Ljubezen ima toliko barv, da lahko vsak dan odkriješ novo. Hvaležen sem, da prejemam veliko ljubezni v svojem življenju, seveda jo posledično tudi dajem, zato trenutno ustvarjam takšne zgodbe. Predvsem zadnje pesmi, ki jih pojem, so resnično zgodbe mojega življenja in trenutno je v prvi vrsti ljubezen.

Pri novi pesmi ste tokrat sodelovali z znanim besedilopiscem Igorjem Pirkovičem, ki je napisal že vrsto znanih ljubezenskih pesmi. Kako sta se našla?

Z Igorjem se poznava že nekaj let in to ni prvo besedilo, ki ga je napisal zame. Spontano sva se dobila na kavi in Igor mi je predstavil to besedilo, ki sem ga potem uglasbil. Zelo rad sodelujem z ljudmi, ki so mi karakterno in osebnostno blizu, in Igor je zagotovo eden tistih oseb, s katerimi rad sodelujem.

Za novo pesem ste posneli tudi videospot, kajne?

Ker je pesem romantična, sem tudi vizualno podobo želel obarvati s poročnimi barvami. Poklical sem režiserja in snemalca Matica Gabriela, ki dela res odlične videospote, in skupaj sva oblikovala končno podobo. V videospotu sem želel imeti mladoporočenca. Ena res zelo simpatična situacija se je zgodila med ustvarjanjem videospota. V njem namreč nastopata par Maja in Gašper, tako da sem takoj rekel, da sta onadva zagotovo prava za ta videospot. Snemanje je potekalo v Črnem Kalu v Villi Xaxat, ki je zares čarobna lokacija za poročna slavja. Zelo sem zadovoljen s končnim izdelkom in vesel, da je všeč tudi mojim poslušalcem.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Matic Gabriel

Nova Story že v prodaji

Story