Postavni Tim Gumilar: Študent in pol!

Postavni Tim Gumilar: Študent in pol! (foto: Jernej Jelen) Jernej Jelen
Vir: Nova
18. 12. 2017

Kdo je postaven Mariborčan, ki je nase opozoril s provokativnimi fotografijami? Dekleta na družabnih profilih so ponorela, pa tudi mi v uredništvu nismo ostali ravnodušni. Morda je spet čas, da uvedemo rubriko Kdo ga ne bi. Se je še spomnite?

Tim nas je s svojo energijo (seveda tudi s postavo) takoj prepričal in ugotovili smo, da je oseba, ki je strastna na številnih področjih. Trenutno absolvent študija fizioterapije v Ljubljani in predsednik Kluba mariborskih študentov. Sicer pa je tudi velik ljubitelj potovanj po svetu. In kar nas je na prvem mestu zanimalo: Tim je samski!

"Made in SLO ..."

Nič nenavadnega ni, če svoje krpice odvržejo ženske. Nekoliko bolj nenavadno je, če se izpostavijo moški. "Na fotografiranje z Jernejem in preostalimi fotografi ne gledam kot na namerno izpostavitev javnosti. Počnem to, kar mi predstavlja užitek, zadovoljstvo in se ne oziram na mnenja drugih. Vsak se sam odloči, ali se bo podal v to, se pa strinjam, da so lahko nameni različni. Pojem golota je zame relativen. Zagotovo se ne bi javnosti izpostavil popolnoma gol, saj menim, da so določeni predeli telesa intimni in namenjeni samo izbranim. Biti zgoraj brez ne smatram za goloto," pove Tim. S provokativnim napisom je tako zadel v polno. "Že pred časom sem naredil projekt s fotografom Tiborjem Golobom, kjer sva fotografirala zgoraj brez. Pred tem nimam posebnih zadržkov in temu tudi ne posvečam posebne pozornosti. Ne nazadnje se takšen tudi sprehajam po plažah ali kopališčih. Verjamem, da prijatelji po tem fotografiranju gledajo name popolnoma enako."

Recept za izklesano telo

Tim ima postavo, ki bi mu jo zavidali številni moški. "Recept za izklesano postavo ne obstaja. Mislim, da je to rezultat pravilne kombinacije prehrane, redne telesne aktivnosti in dobre genetske predispozicije. Šport mi je od malega blizu, kljub natrpanemu urniku poskušam poiskati čas za fitnes, kolesarjenje ali plavanje. Posebne diete se ne držim, menim, da lahko z manjšimi spremembami v prehrani naredimo ogromno. Pri vzdrževanju telesne kondicije je najpomembnejša konsistenca. Na splošno drugim lepotnim opravkom posvečam malo časa, postanki v kopalnici so minimalni. Veliko več časa pa namenim svojemu dobremu počutju, saj se zavedam, da je to osnova za dobro interakcijo z zunanjim svetom. Imam svojo jutranjo rutino, ki me energijsko napolni in pripravi na izzive, ki me čakajo čez dan. Običajno ga zaključim z dobro knjigo, ki mi pomaga do sprostitve in kvalitetnega spanca. Vikende poskušam posvetiti aktivnostim, ki me veselijo, nedelje so namenjene sprostitvi."

Besedilo: MIMA // Foto: Jernej Jelen