Praznično vzdušje v domu Damjana Murka

Praznično vzdušje v domu Damjana Murka (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
26. 12. 2017

Murko pravi, da se v njegovi družini vsako leto potrudijo, da se že pri vhodnih vratih zelo dobro ve, da so prazniki.

"Vse diši po cimetu, še pribor in krožnike prilagodimo prazničnem vzdušju. Pri dekoraciji sem jaz tisti, ki imam glavno besedo, pri okrasitvi stanovanja pa žena in sin, seveda," pove Damjan ter pripomni, da čeprav je po izobrazbi slaščičar, vsi ostanejo praznih rok.

"Vsi pričakujejo, da bom seveda kaj spekel. Pa se vsako leto konča pri istem, sorodniki in prijatelji, vsaj kar se tiče slaščic in piškotov, ostanejo namreč praznih rok. To je bolj domena moje babice in tašče. Zelo rad pa pojem vse, kar spečejo," še doda Murko, ki bo tudi letošnjo najdaljšo noč preživel delovno.

"Tokrat bo to v restavraciji Siva čaplja, vendar bo letošnje silvestrovanje zame drugačno in izredno emocionalno, saj bosta prvič ob meni moja žena in sin Tiar," doda slavček, ki nam zaupa, da se prvega januarja srečajo s sorodniki pri bogato obloženi mizi: "Na njej pa ne sme manjkati nekaj morske hrane, testenin, potice in nujno nekaj svinjine, ker po izročilu prašiči rinejo naprej, kokoši pa s kremplji praskajo nazaj. Torej se izjemoma pri nas je svinjina, kot vraža za to, da gremo zmeraj in vedno znova naprej."

Foto: osebni arhiv

Priporočamo