Praznik zaljubljenih med estradniki: Kdo je največji romantik?

Praznik zaljubljenih med estradniki:  Kdo je največji romantik? (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
14. 2. 2019

Ta mesec velja za najbolj zaljubljenega v letu, saj 14. februarja praznujemo valentinovo. 

Zanimalo nas je, kako se znani Slovenci znajdejo ob tem prazniku, ki ima v ozadju večkrat bolj trženjsko kot pa tisto pravo čustveno noto. In kako se na ta dan pocrkljajo naši estradniki?

Nuša Derenda: Ljubezen vse leto

Nuša Derenda ima za seboj zelo zaposleno leto, saj je imela kar 20 koncertov, s katerimi je zaznamovala 20 let samostojnega glasbenega delovanja. Ker tako lani ni imela časa za oddih, sta si z možem Frenkom v januarju vzela čas za kratek romantičen snežni oddih v smučarskem središču Kronplatz, kjer sta izkoristila vse smučarske dni. Nuša večkrat rada reče, da če ne bi bila pevka, bi bila zagotovo smučarka. In tisti, ki jo poznajo, znajo povedati, da je Nuša neustrašna na snežnih strminah in da je že večkrat zmagala na kakšnem tekmovanju med znanimi glasbenimi smučarji.

Denis Toplak: Rože in romantika

Udeleženec in nekdanji zmagovalec šova Kmetija Denis Toplak se za valentinovo ne ukvarja s tem, kaj podariti in kako. “Po navadi sem presenetil mamo z vrtnico, zadnja leta pa te vrtnice položim na njen grob,” prizna Denis. “Ne glede na to, kaj podariš svojemu izbrancu, izbranki, dokler je iz srca, ni pomembno, kaj je. Vsak namreč pri sebi ve, zakaj je to tej osebi podaril. Bolj pomembno od vsega pa je to, da so prisotni romantika, ljubezen, seks, svečke ... Ko bom imel svojo izbranko, bom deležen marsičesa v tem času, tako da naj za zdaj ostane skrivnost, kako bi jo razvajal. Morda pa se najde kakšna radovedna, ki bi jo zanimalo, kako preseneča na valentinovo Denis. (smeh)”

Ajda Sitar: Z Janom v savno

Srečno oddana in zaljubljena Ajda Sitar je zaročenca Jana, s katerim sta skupaj že vrsto let, dobro naučila, kako jo mora presenetiti na praznik zaljubljencev. “Spomnim se, kako me je eno leto na valentinovo dobro 'nahecal', saj je najprej rekel, da ga ne bo na obisk, nato pa se je prikazal na mojih vratih,” razkrije Ajda, ki svojega izbranca rada preseneti s kakšno malenkostjo.

“V poplavi izdelkov, ki se ponujajo za valentinovo, bi težko označila, katero je neumno ali neuporabno. Ko sem bila mlajša, so se darila in presenečenja, ki sem jih prejela, res razlikovala od današnjih. S tem pa seveda ni nič narobe. Doma imam ogromno plišastih medvedkov in podobnega iz mlajših let. Najlepša pa je zame pozornost, s katero te najdražja oseba preseneti. Lahko je tudi kakšna stvar, ki jo nato skupaj uporabita. Kakšen bon za savno recimo.”

Alenka Gotar: Ljubezen je za dva!

Pevka Alenka Gotar ni pretirana ljubiteljica prihajajočega praznika zaljubljencev. “Mislim, da je to predvsem marketinško obarvan praznik, kjer vsi besno zapravljajo, da bi se tisti dan počutili nadvse romantično, hkrati pa je to dan, ki se ga osamljeni nadvse bojijo, tako da ne vem, ali naj mi bo všeč ali ne. (smeh) Na koncu je pa tako, da se kot večni romantik tudi jaz ne morem upreti temu in tudi jaz naredim kaj romantičnega,” prizna Alenka.

“Romantika je lahko zelo hitro pocukrana in zlagana. Samo da je, da se počutimo po ameriško top. Včasih se romantika veliko lepše pokaže skozi pozornosti v razmerju, ko čutiš, da človeku ob tebi ni vseeno. In so trenutki v dvoje, ki pomenijo več kot drage večerje, rože itd. Da je nežen, iskren objem, ko veš, da si v tem objemu doma, klic pred koncertom, ko ti draga oseba zaželi srečo, in ko greš na oder in poješ za to osebo. Male pozornosti, ki pa so velike, a skrite pred svetom. Ljubezen je za dva, zato menim, da nam tega ni treba razkazovati svetu.”

Boštjan Bračič: Večni romantik

Pevec Boštjan Bračič ob valentinovem pomisli tako na ljubezen kot tudi na marketinške pristope, ki jih imajo in izkoriščajo trgovci ob dnevu zaljubljencev. “Valentinovo mi pomeni samo še eno priložnost, da nekomu, za katerega bi sklatil zvezde z neba, povem, da ga imam rad. Seveda bodo trgovci vedno izkoristili vsako priložnost, da nekaj prodajo. Tega jim ni treba zameriti, saj so vendar trgovci, in ne moralisti ali filozofi. Tudi krivdo, da nam prodajo nekaj, česar sploh ne potrebujemo, lahko pripišemo le sebi.

Na udaru so verjetno najbolj plišaste igrače in sladkarije. Kreativni se spomnijo česa bolj domiselnega in originalnega,” pove Boštjan, ki si za romantični večer za svojo izbranko izmisli raje kaj bolj izvirnega. “Recimo s skrivnostnim iskanjem zaklada po krajih iz najine preteklosti, omaro zanjo v moji spalnici, zajtrkom v postelji in podoknico na dvorišču, ropotajočimi pločevinkami, privezanimi na njen avto, in napisom doživljenjsko zasedena ... (smeh)”

Jože Potrebuješ: Poroka na valentinovo

Med vsemi znanimi pari zagotovo najbolj izstopata zakonca Potrebuješ, ki sta si ravno na valentinovo pred 21 leti dahnila usodni da. Zato je obletnica poroke vsako leto romantično obarvana, če ne zaradi praznika, pa zaradi spomina na ta pomemben dan, ki si ga rada popestrita s kakšnim potovanjem ali praktičnimi darili. Jože in Andreja se sicer poznata že iz osnovne šole, vendar sta par postala pred 33 leti, ko se je pevec Čukov ravno odpravljal v vojsko. Nekoč se je celo pohvalil, da se z ženo niti enkrat v življenju nista skregala.

Besedilo: Anja P. Kontrec, Mihaela M. Kocbek // Fotografije: Goran Antley, Matjaž Očko, Igor Zaplatil, osebni arhiv, Shutterstock

Priporočamo