Pred rojstvom sina še k vojakom!

Orožje ni za Damjana, kar je na srečo hitro ugotovil. (foto: revija Lea) revija Lea
24. 9. 2012

Pri slavčku Damjanu Murku se zadnje čase vse vrti okoli dojenčka. Tik pred porodom je slavček še enkrat pljunil v roke in se podal na izobraževanje kar v Slovensko vojsko.

Kontroverzni Murko si za svoje podvige vedno znova izmisli kaj zanimivega, čeprav so ga tokrat v Slovenski vojski vzeli precej bolj resno, kot smo ga vajeni mi. Slavček si je nekaj reda in discipline, ki ga bosta spremljala z novim prihodom prvega sina, priučil kar v vojašnici v Mariboru. Poistovetil se je s pripadniki Slovenske vojske, pa čeprav le za en dan, in nase prevzel breme vseh urjenj, ki čakajo nabornike na prvih korakih. "Moram priznati, da si nisem predstavljal, da bo šlo zares. Ob ogledu vojašnice, kjer sem se seznanil, kako poteka delovni dan vojakov, sem dobil v roke še celo puško."

Zgodaj zjutraj

Damjan se je že na začetku zlil z okolico, kar je dalo slutiti, da bo šlo tokrat zares. Na novo delovno mesto je zakorakal celo ob osmi uri zjutraj. "Glasbeniki smo navajeni poležavanja, saj delamo pozno v noč. Ko so mi rekli, da so ure bujenja še zgodnejše, sem prvič podvomil o svoji nameri. Ampak rekel sem si, da pač moram prestati tudi to, kajti ko bo prišel dojenček, me bo čakalo verjetno bujenje tudi ob treh zjutraj. Ko sem se oblekel v vojaško opremo, so me vojakinje še namazale v bojne barve. (smeh) Potem pa se je začel težek del," je še povedal. Pevec je počel vse, od napornega jutranjega treninga do streljanja. Nič mu ni bilo pretežko, saj si ni upal ugovarjati. "Na srečo sem iz tiste generacije, ki ji ni bilo treba na obvezno urjenje v vojsko. A za kondicijo, zlasti zdaj, ko bom postal očka, bom še naprej skrbel."

Mogoče nova služba?

Nad slavčkovo vztrajnostjo pa so bili presenečeni tudi vojaki, ki so se z Damjanom hitro spoprijateljili. "V kolektivu smo z začudenjem sprejeli prihod Damjana. Zlasti zato, ker ga večina dojema kot zvezdnika s svojimi muhami," je povedal eden izmed vojakov po končani akciji. Verjetno res niso pričakovali, da bo Damjan brez pomislekov preizkusil vojaške pripomočke in se podal na poligon za kondicijski trening. Očitno mu bodo nabrane izkušnje res pomagale pri prvemu premagovanju očetovskih izzivov. "V končni fazi pa je tudi služenje vojske zanimiva služba. Ampak seveda, če si dovolj fit. Kar pa jaz trenutno še nisem." (smeh)

 

Iz revije Lea

Značke: Damjan Murko

Priporočamo