Predizbor za Emo bo vodil Vid Valič!

Predizbor za Emo bo vodil Vid Valič! (foto: Vid Valič: »Moški ne znamo nič drugega kot se zafrkavati«) Vid Valič: »Moški ne znamo nič drugega kot se zafrkavati«
Vir: STA
17. 2. 2018

Na televiziji Slovenija bo danes na sporedu predizbor za Emo. Kar 16 izvajalcev bo s pesmimi poskušalo prepričati strokovno žirijo in gledalce ter se uvrstiti med osem finalistov. Finale Eme bo prihodnjo soboto. Oba glasbena večera bo vodil Vid Valič.

Slovenskega predstavnika na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije bodo izbrali gledalci in poslušalci ter žirije. Razmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50. Iz predizbora se bo v finale uvrstilo osem pesmi, štiri po izboru gledalcev in poslušalcev ter štiri po izboru žirije, ki bo štela sedem članov.

Predizbor bo odprla aktualna zmagovalka festivala Poprock Anabel (Pozitiva), sledili pa ji bodo predstavnica Slovenije na Evroviziji leta 1997 Tanja Ribič (Ljudje), povratniki na Emo KiNG FOO (Žive sanje) in INA SHAI (V nebo), novinci Indigo (Vesna), predstavnica Slovenije na Evroviziji leta 2016 ManuElla (Glas), novinci MILA (Svoboda), Orter (Kraljica) in Lara Kadis (Zdaj sem tu), povratnika na Emo BQL (Ptica), novinci Proper (Ukraden cvet), povratnica na Emo Nika Zorjan (Uspavanka - Lullaby), novinka Marina Martensson (Blizu), aktualna zmagovalka festivala Popevka in povratnica na Emo Nuška Drašček (Ne zapusti me zdaj), novinec Gregor Ravnik (Zdaj je čas) in povratnica na Emo Lea Sirk (Hvala, ne!), poroča portal MMC RTV Slovenija.

"Od 16 skladb jih deset prepevajo ženske, tu so še štiri skupine in dva moška izvajalca ... Naj še omenim, da jih je osem že nastopilo na Emi, osem pa je novincev," je v oddaji Dobro jutro med drugim povedal urednik razvedrilnega programa Mario Galunič.

Pesem Evrovizije bo potekala na Portugalskem v Lizboni in to po zaslugi Salvadora Sobrala, ki je lani zmagal s pesmijo Amar Pelos Dois.

V Lizboni bo 8., 10. in 12. maja nastopilo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet - Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija - ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu. Slovenski predstavnik bo nastopil v drugem predizboru, 10. maja.

Lani je Slovenijo v Kijevu zastopal Omar Naber s pesmijo On my Way, s katero pa se ni uspel prebiti v finale.

Priporočamo