Predsednik Borut Pahor je otroke učil varnega smučanja

Predsednik Borut Pahor je otroke učil varnega smučanja (foto: Primož Jovanović photography) Primož Jovanović photography
Vir: Lady
12. 2. 2017

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je prejšnji teden v smučarskem centru Cerkno udeležil zaključka akcije 'Šolar na smuči' – slovenskega projekta smučarskega ozaveščanja šolskih otrok o osnovah smučanja in varnosti na smučišču. Predsednik je tudi letos častni pokrovitelj te akcije.

Po smučanju z otroki in ogledu smučarskih delavnic, ki so jih letos na Cerknem pripravili učitelji in demonstratorji Smučarskega društva Novinar, se je predsednik republike družil z otroki in z ambasadorjem akcije Juretom Koširjem, nekdanjim vrhunskim slovenskim smučarjem. Zahvalil se je organizatorjem akcije in pobudniku Urošu Zupanu, da s tako predanostjo in skrbnostjo omogočajo, da se lahko toliko otrok brezplačno udeleži smučanja. "Slovenci smo športna nacija in prav je, da se s športom čim več ukvarjamo," je dejal predsednik Pahor in dodal, da nas tudi smučanje za življenje nauči, da se, ko pademo, poberemo in gremo naprej. Namen akcije 'Šolar na smuči' je smučarsko ozaveščanje otrok s ciljem, da preživijo nepozaben dan na snegu. V treh letih, odkar akcija poteka, se je je udeležilo več kot štiri tisoč otrok. V akciji sodelujejo smučišča Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel in Cerkno skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in slovensko policijo.

A. K.

Priporočamo