Predsednik Borut Pahor presenetil ganjenega Deželaka

Predsednik Borut Pahor presenetil ganjenega Deželaka (foto: Darja Štravs Tisu) Darja Štravs Tisu
10. 6. 2019

Voditelj na Radiu 1 Miha Deželak se je v soboto zjutraj iz Slovenj Gradca podal na veliko dobrodelno dogodivščino v sklopu akcije Deželak junak.

Na štart sta ga prišla podpreti tudi voditelja Denis Avdić in Anja Ramšak, ki sta se za del poti usedla na kvadrocikel in mu pomagala premagovati kilometre. Poleg njiju pa je simpatičnega radijca prišlo pozdraviti kar nekaj znanih obrazov, pevca Fredi Miler in Damjan Murko ter boksar Dejan Zavec.

Drugi dan etape pa ga je čakal visok državni obisk. Deželaka je v Slovensko Bistrico prišel pozdravit predsednik države Borut Pahor. »Kot veste so oči slovenske javnosti uprte v maraton Franjo, toda Slovenijo je obšla informacija, da je Deželak na poti, zato so vse oči usmerjene v Slovensko Bistrico. Slišali smo, da se je Deželak znašel v težavah, takoj smo se usedli v avto in prišli na pomoč. Zato bomo sedaj nekaj kilometrov vozili zraven,« je navdušeno povedal predsednik.

»Zelo sem presenečen, saj takega obiska nisem pričakoval. Počaščen sem, da ste si na tako lepo nedeljo vzeli čas in prišli sem. Super, da mi boste pomagali,« je bil navdušen Miha in s predsednikom izmenjal nekaj besed še na kvadrociklu.

Za dobro glasbo je v Celju poskrbel ansambl Zaka pa ne in pevka Ljubica Jazbinšek, Miha pa je zaplesal celo polko. Medtem, ko so prvi dan zaključili v Lendavi v trdi temi, pa so v Velenju ujeli še sonce. »Miha lahko se osvežiš v Velenjskem jezeru, ki velja za enega najbolj čistih, lahko pa lenariš  na sveže pokošeni travi,« je Mihu dejala voditeljica Ivjana Banič.

Danes pa nadaljuje s tretjim dnevom etape in tokrat je na vrsti Gorenjska. Jutro se je začelo na Jesenicah z ogrevanjem celotne ekipe, ki ga je vodil raper Denis Porčič Chorchyp. Na Bledu ga je čakalo presenečenje, Anže Kopitar, ki je ravno prišel s treninga.