Predstava Odspejsani: Podarjamo vstopnice

Vir: Govori.se
12. 1. 2012

Predstava Odspejsani prikazuje zakulisje nastajanja trendovske televizijske oddaje. Premiera bo že danes, 12. januarja, v ljubljanskem SiTi Teatru, predstava pa bo v januarju na sporedu še 20. in 28. v meecu.

Tri najstnice Lili iz Ljubljane (Ajda Smrekar), Manja iz Vrbnega pri Celju (Tina Gunzek) ter Jasmina iz Štepanjskega naselja (Ula Furlan) se znajdejo na avdiciji za voditeljico, kjer jih adrenalin in ambicije pahnejo v konfliktna čustvena stanja. Njihov neposreden ter pretresljiv mladostniški dialog postane odličen material za ustvarjalce televizijskega šova. Tega se (pre)dobro zaveda televizijski ustvarjalec Beno (Lado Bizovičar).

Dvema obiskovalcema našega portala podarjamo po dve vstopnici za ogled Odspejsanih. Vstopnice so za predstavo, ki bo na sporedu 28. januarja, nagrajenca pa bodo čakale na blagajni SiTi Teatra v ljubljanskem BTC-ju. Odgovore na spodnje nagradno vprašanje pošljite na govori.se@adriamedia.si in med prispelimi odgovori bomo do 25. januarja izžrebali dva nagrajenca.

Kako je ime trem dekletom, ki v predstavi Odspejsani nastopijo na televizijski avdiciji pri Ladu Bizovičarju?

a)      Jasmina, Lili, Manja

b)      Petra, Roža, Vesna

c)       Sanja, Mateja, Barbara


O predstavi pa so spregovorile tudi vse tri simpatične igralke.

O čem govori predstava Odspejsani?
Ajda Smrekar: O instant slavi in posledicah, ki jih ta prinese. Aktualna tema danes.
Tina Gunzek: Predstava Odspejsani govori o treh mladih puncah, ki so se, željne medijske pozornosti, znašle na avdiciji za novo teve oddajo Odspejsani. Trije različni karakterji, trije različni egi in tri različne
življenjske zgodbe, ki v stresni situaciji trčijo in se začnejo boriti za svoj prostor pod studijskimi lučmi.
Ula Furlan: Predstava Odspejasni govori o mladostniških sanjah, najstniškem navdušenju, iluziji zvezdništva, drznosti, samozavesti in tinejdžerskem navdušenju postati slaven. In seveda o trenutku, ko medijski svet to čarobnost raztrešči in se "televizija" izkaže v vsej svoji neprijaznosti in manipulativnosti, ki lahko tiči v njej.

Kdo so Odspejsani?
Ajda Smrekar: Ko si ogledaš predstavo, se vprašaš: "Kdo ni odspejsan?!?" :)
Tina Gunzek: Odspejsani je naslov teve oddaje in hrati naslov naše nove predstave
v SiTi Teatru. Drugače pa smo odspejsanci ustvarjalci te predstave, odspejsana sem sama, ko si zaželim svobode in se želim izstreliti v vesolje, so pa na svoj način odspejsani vsi, ki so unikatni, zanimivi, posebni v idejah, razmišljanju ... Jah, ni kaj, odspejsani, to je kompliment! :)
Ula Furlan: Smo vsi. Odpičeni, drugačni, normalni in posebni. Beseda odspejan je sestavljanka vseh naših talentov in težav, strasti in bolečin. V okviru predstave pa so najbolj odspejasne tri nadobudne mladenke, ki se brez pomislekov in z vso iskrenostjo podajo na televizijsko avdicijo.

Kakšna so vaša pričakovanja za predstavo?
Tina Gunzek: Pričakovanja ... Mislim, da za vsako stvar, ki se je lotiš odgovorno
in zanjo trdo delaš, pričakuješ oz. si želiš vse najboljše. Želiš si, to bo prava besedna zveza. :)
Ula Furlan: Mislim, da je predstava nastala v zanjo najbolj primernem času, saj v poplavi oddaj, kot so X Faktor, Misija Evrovizija in Slovenija ima talent, živimo v trenutku, ki je zasičen z resničnostnimi šovi, preizkusi in hitrostnim odkrivanjem talentov ter izstrelitvami v medijski prostor. Zato sem prepričana, da bo znala nagovoriti mlajše in odraslejše, saj vsi v sebi še vedno nosimo živahen najstniški spomin predvsem pa v realnosti vsak dan spremljamo te na novo nastajajoče "zvezde", spremljamo najrazličnejše televizijske formate, voditelje, napovednike in oddaje. Kot vedno ... Užitek na odru in upanje, da se ga bodo nalezli tudi gledalci. :)

Koga si želite videti v teatru?
Ajda Smrekar: Obiskovalce portala Govori.se. :)
Tina Gunzek: V prvi vrsti mislim, da to ni izključno mladinska predstava. Prav gotovo je primerna tudi za starejšo publiko. Predvsem pa si, kot vedno, želim v dvorani ljudi, ki imajo radi teater.
Ula Furlan: Tiste, ki imajo radi gledališče, pa vse tiste, ki ga še niso vzljubili. Mlade, ki bi od vsebine predstave lahko kaj odnesli, vsaj kakšen preblisk, debato, razmislek, nasmeh. Predstava je nastala kot komentar trenutnega medijskega stanja in omogoča vpogled v skrite televizijske zakonitosti in finte, predvsem pa stik s tremi popolnoma različnimi mladenkami, kjer vsaka počasi, vendar v intenzivnih sunkih odkriva resničnost svoje osebnosti. Torej vse tisto, kar se skriva "za masko". :)

Kakšno je vaše sporočilo za obiskovalce portala Govori.se?
Ajda Smrekar: Upoštevajte Ulin in Tinin nasvet. :)
Tina Gunzek: Obiskovalci portala, pridite v SiTi Teater, odspejsajte se z nami in potem govorite in govorite ... Čim več govorite o predstavi! :)
Ula Furlan: Sanjajte in sledite svojim sanjam. Kakršnekoli že so. Pozabite na "zafnane" in kdaj celo nesmiselne in neiskrene trende, ostanite zvesti sebi in se poslušajte.