Predstavljamo tekmovalce The Biggest Loser Slovenija!

Predstavljamo tekmovalce The Biggest Loser Slovenija! (foto: The Biggest Loser) The Biggest Loser
Vir: Nova
9. 10. 2017

Na zaslone Planet TV je prišel težko pričakovani šov, kjer bodo tekmovalci pod strokovnim nadzorom izgubljali svoje kilograme in bili za to finančno tudi nagrajeni. Zmagovalec bo tako prejel dvojno nagrado, finančno 50 tisoč evrov in še izgubo kilogramov! Predstavljamo vam, kdo vse tekmuje.

Aleš Hrvatin

Kuteževo pri Ilirski Bistrici, 38 let

Aleš je najtežji od vseh tekmovalcev. Od vsega ga najbolj preganja strah, da bi bil zaradi debelosti za vedno obsojen na posteljo. Za vse krivi svoj način življenja: kot kurjač namreč dela na štiri izmene, poročen pa je z odlično kuharico. "Težko opravljam svojo službo, če jo izgubim, se bojim, da ne bom mogel več dobiti druge, ker ne morem niti hoditi po stopnicah. Niti se ne morem normalno gibati, praktično ne morem več nič." Želi se peljati z ziplajnom v Planici. Za ta podvig pa je trenutno pretežek za celih 90 kilogramov.

Kristjan Gruner

Kamna Gorica, 34 let

Kristjana trenutno v življenju zanima samo eno: vonj bencina in zažganih gum. Svoje kilograme je sicer pridelal doma pred računalnikom, kjer mu družbo običajno delajo čokolada in piškoti. "Do zdaj nisem imel večjega razloga, da bi shujšal, zdaj pa ga imam." Kristjan ima pred sabo jasen cilj: postaviti lasten zid smrti, na katerem bo s pomočjo vrhunsko sfriziranega dirkalnika premagal gravitacijo.

Jožica Šemen – Emina

Velika Polana, 36 let

Emina je po poklicu kuharica. Njene tegobe s kilogrami so se začele že v mladosti. Vmes je zbolela še za anoreksijo in bulimijo. Trenutno je središče njenega življenja njen sin. Odkar je bila sprejeta v šov, se ji zdi, da se ji vse možnosti odpirajo na novo: "Rada pojem, rada pišem tudi besedila, uradno imam posnetih 14 pesmi. Predstavnikom založbe je bila moja glasba takoj všeč, ampak ko sem prišla, so jih motili moji kilogrami, rekli so, da je šovbiznis krut in da me ljudje takšne ne bi sprejeli."

Mojca Fajs

Podplat, 30 let

Mojca se že vse življenje bori s kilogrami. Nekaj je kriva ščitnica, nekaj pa tudi mama, ki je delala kot slaščičarka. Po poklicu je frizerka, žal trenutno brez službe. "S fantom sva skupaj že pet let, rada bi zanosila, trudiva se že štiri leta. Hodim v Maribor na UKC zaradi umetne oploditve, a so mi rekli, da moram najprej shujšati 30 kilogramov."

Aleksandar Jović

Škofja Loka, 27 let

Aleksandar je živ dokaz, da se tudi s preveč kilogrami da okretno tekati po igrišču, saj igra nogomet za domači klub v tretji ligi. Po tihem si želi, da bi si končno spet lahko nadel športno elegantna oblačila. "Če bi izgubil kakšen kilogram, bi morda dobil kakšno luštno punco." Žena in otroci so namreč njegova druga največja želja. In če že naštevamo, ko bo zbral dovolj denarja, bo v svojem mestu odprl svoj lastni fitnes.

Robi Tašner

Ljubljana, 44 let

Robi je srečen družinski človek, nekdanji metalec krogle, po izobrazbi kuhar. K prijavi sta ga spodbudili žena in hči, saj ni več zmogel skupnih pohodov na Šmarno goro. Ko bo shujšal, si želi poleteti s padalom in svojo partnerico odpeljati na večerjo v elegantni moški obleki.

Marija Celcer

Bistrica ob Dravi, 65 let

Marija je zabavna upokojenka iz Štajerske. "Pred osmimi leti sem pred božičem zapustila svojega partnerja. Od takrat v mojem življenju ni bilo nobenega moškega in verjetno tudi zaradi tega uteho iščem v hrani." Da njeno telo počasi peša, so ji dali misliti dnevni sprehodi s 4-letnikom, ki ga varuje. So pa njene želje precej skromne, rada bi shujšala toliko, da bi se s prijatelji odpravila na kak zabaven izlet.

Indira Ekić

Ptuj, 25 let

Indira je študentka in že uveljavljena mojstrica ličenja. Skrbi tudi za make up svoje sestre Emine, ki se letos poteguje za naziv mis Universe. Pravi, da ima v življenju enega samega zlobnega sovražnika – tehtnico. Zato se je zdaj odločila za prelomnico. S pomočjo samodiscipline si želi doseči, česar ni še nikoli: biti zadovoljna s svojo težo. "Čez tri mesece bi rada prišla ven kot nov človek, samozavestna ženska, ki bo nosila kratko krilo pred svojim nekdanjim fantom in mu pokazala, kaj je izgubil."

Danica Brnot

Kamnik, 32 let

Odkar pomni, se Danica prepira z domačimi okrog svoje teže. Svoje dneve preživlja doma, večinoma pred računalnikom ali televizorjem in s krožnikom v roki. Tudi otroštvo je preživela skoraj brez gibanja. Trenutno je brez službe, brez partnerja, brez samozavesti in kot pravi sama, tudi brez samodisciplice. "Čutim, da gre življenje mimo mene. Gledam vrstnike, ki imajo otroke, se poročajo, jaz pa sama čepim v tistem mehurčku udobja, gledam nadaljevanke in jem. Čas je za spremembo."

Bojan Papež

Fram, 35 let

Bojan je nekdanji športnik: ragbist in kikbokser. Danes je marljiv kmetovalec in kuhar, saj je njegovo posestvo priljubljena turistična kmetija. S prekomerno težo se bori, odkar pomni, v zadnjih letih pa so zadeve dokončno ušle izpod nadzora. Hitra hrana in hektolitri sladkih pijač so terjali svoj davek. "Težave imam pri obuvanju nogavic, včasih moram tudi paziti, kje se usedem, da česa ne polomim."

Maja Cimermančič

Šmarje Sap, 27 let

Majina težava je dnevna rutina. Čeprav zaradi psa vstaja zgodaj, se potem znova zavije v odejo in spi vse tja do enajste ure. Mladosti se spominja po kupih sladkarij. "Moj najhujši trenutek v življenju je bil, ko smo bili v Gardalandu in ko se ves čas pripravljaš na ta trenutek, potem pa pride do tebe osebje in ti pove, da si preprosto predebel in da se varovalo ne more zapreti. " Sicer je odločna ženska in zdaj so na vrsti kilogrami. Da bo končno lahko oblekla belo obleko in s svojim izbrancem odšla pred oltar.

Sabina Čauševič

Kamnik, 26 let

Sabina je pri 19 letih tehtala peresnih 68 kilogramov. To je bil čas, ko je bila zadovoljna s svojo podobo, bila je zdrava in polna energije. Trenutno je brezposelna, skrbi za petletno hči. Njeni dnevi potekajo brez telesne aktivnosti in z nerednimi obroki. V šovu bo dala vse od sebe, da si življenje začrta na novo in da bi lahko imela še enega otroka, česar si namreč od vsega na svetu najbolj želi.

Iztok Perše - Izi

Sečovlje, 43 let

Iztok ima za sabo že nekaj velikih dosežkov, med drugim je tudi že stal na vrhu Mont Blanca. Po poklicu je kuhar in prav to je po njegovem mnenju krivo za preveliko težo. Seveda ne smemo zanemariti niti, da je velik gurman in da se pogosto prehranjuje neredno, večinoma celo zvečer in ponoči. Ko bo shujšal, bi svojo družino rad peljal na Triglav. "Zdaj, ko razmišljam, da bi spet lahko začel hoditi v hribe, da bi spet to doživel, ko greš v hrib, te prevzame, in to je noro. Tega si tako močno želim, da mi gredo kar kocine pokonci."

Henrik Lutz

Vojnik, 39 let

Sin mesarja, ki je pojedel že več mesa, kot ga bo večina ljudi v vsem svojem življenju. "Meso sem jedel za zajtrk, malico, kosilo, večerjo. Nikoli ni bilo, da ne bi bilo mesa." Čustvene situacije razrešuje pred hladilnikom, zato je že od nekdaj zapleten v nepretrgan krog hujšanja in rejenja. Eksperimentiranje ga je nedavno pripeljalo do ugotovitve, da za hujšanje deluje edino veganski pristop. Po poklicu je sicer računalničar, nedavno pa je diplomiral še iz prava, a službe v tem poklicu zaradi svojega videza ne dobi.

Vanesa Mesarec - Neška

Podgorci, 22 let

Neška prihaja iz športne družine. Vsi razen nje se ukvarjajo z rokometom. Dela kot pomočnica kuharja. V prostem času pleše pri folklornem društvu, v še bolj oddaljenih časih je plesala hiphop. "Zelo rada bi se vrnila v svet hiphopa in vsaj enkrat zaplesala sambo z enim super fantom na ulici." Pravi, da jo v tem projektu vsi zelo podpirajo, najbolj pa njena zlata babica.

Valerija Jamnik

Zgornja Kungota, 39 let

Valerijine težave s težo so se začele po porodu. Čokolada, klobase, piščančje perutničke in še cela vrsta drugih jedi je, po katerih poseže, ko se v njenem življenju pojavi stres. "Leta 2010 sem se odločila za operacijo želodca in sem veliko manj pojedla, shujšala sem 55 kilogramov, potem se je na eni točki ustavilo in spet sem se začela rediti." Zdaj upa, da ji bo končno uspelo. In da bo naslednjo sezono na kopališču lahko brezskrbno odvrgla brisačo in se polna samozavesti vrnila med ljudi.

Boštjan Benedetti

Izola, 38 let

Boštjan je vedno hiteči podjetnik, srečno poročen in oče treh otrok. Zase pravi, da je prijeten človek, njegova največja napaka pa je večerno prehranjevanje. Ker zgledi vlečejo, so tudi drugi člani družine bolj okrogli. "Nazadnje sem zaradi stave z mamo izgubil 12 kilogramov in zdaj bom dokazal, da zmorem še več."