Prelomni dnevi na Kmetiji so pokazali, kakšna carica je Sabina!

Prelomni dnevi na Kmetiji so pokazali, kakšna carica je Sabina! (foto: Pop Tv) Pop Tv
31. 10. 2017

Te dni se je dogajanje na Kmetiji drastično spremenilo. Prelomnici so botrovala nova pravila, ki so v začetku tedna stopila v veljavo, s katerimi je po tednih zmagoslavij svoj klobuk gospodarja izgubil nepremagljivi in preračunljivi Damjan.

Da svojega sestopa z mesta vodje ni najbolje prenesel, je bilo jasno videti že preden je bila razglašena nova glava zdaj 'združene' Kmetije. V tistih urah dneva je bil namreč nestrpen že do živali, ki jih ima v oskrbi, prej prijazne besede in konstanten nasmešek pa so zamenjale psovke, ki so bile povečini namenjene tekmovalki Sabini. Slednja mu je s svojim ostrim jezikom in domnevno neposlušnostjo neprestano grenila občutek, da je na letošnji Kmetiji absoluten vladar. A čeprav so Sabini sprva radi očitali, da ni dovolj delavna ali da česa ne zna, kasneje pa ji vse to tako ali drugače vendarle priznali, se je tej nekako uspelo ogniti dvobojem, v katere jo je Damjanov klan neprestano pošiljal.

A da bi bilo za Damjana in njegove zveste sledilce (in teh prav zares ni malo tudi zato, ker Damjanov položaj taktično izboljšuje že gola prisotnost njegove hčere na Kmetiji) vse skupaj še huje, so izpadli tekmovalci, od katerih sta se navkljub izgubljenim bojem na Kmetijo vrnila Robi in Tamara, za novega gospodarja združenega članstva Kmetije izbrali prav Sabino, ki je bila nad to priložnostjo navdušena.

A slednje je sodu očitno izbilo dno.

Pred tem priljuden, delaven in premeten Damjan je čez noč obrnil ploščo in postal strašno neprijeten, zagrenjen, sovražen in kljubovalen.

Po prvih reakcijah z veliko sočnih psovk in žaljivk so - najprej Damjan, nato pa še njegovi najbližji oprodi Deja in Milena - zagrabili vsak svojo culo, češ da v igri ne bodo več sodelovali in da torej odhajajo domov, so se stvari zgolj na videz vendarle postavile na novo mesto. Porogljiva in uporna trojica se je morala (zelo verjetno tudi zaradi določb v pogodbah s Pop Tv, ki so jih še pred vstopom v tekmovanje morali podpisati vsi) na Kmetijo ne le vrniti, ampak s težko muko tudi sprejeti novo nastali položaj. Da tudi poslej vse ni šlo gladko, pa smo gledalci lahko jasno videli v zadnjih dveh oddajah.

In imeli smo kaj videti.

Sabina je v teh nekaj dneh pridobila na svojo stran simpatije praktično cele Slovenije, Damjan pa je s skupaj s svojo hčerko pri gledalcih postal eden od najbolj osovraženih kmetov letošnje Kmetije.

Ljudje so mu – in po videnem lahko rečemo, da povsem upravičeno – zamerili izjemno sovražen, napadalen in žaljiv odnos do Sabine, ki mu v besednih bojih ni ostala dolžna. Damjan, za katerega je bilo jasno videti, da je v igri nadvse užival, dokler je bil gospodar zmagovite ekipe in si s prekupčevanjem prehrambenih dobrin hkrati povsem podredil nasprotno ekipo, naenkrat ni več želel sodelovati v taisti igri.

Odzivi na družbenih omrežjih so bili skratka jasni: »Maske so padle!«

In prav zares so padle.

Sabina, ki ji Damjanov klan za hrbtom rad očita hinavščino, je v resnici na Kmetiji ena redkih, ki ljudem vedno v obraz pove, kar si misli. Cena, ki jo zato plača, pa je ravno to, da je pri nekaterih tekmovalcih osovražena in zato neprestano izpostavljena za izločilne boje. Te dni se je pokazalo tudi, da je pod Sabinino robustno zunanjostjo veliko srce, kar je med drugim pokazala z izborom prvih nadzornikov (in razlogom za to), pa tudi, da gre za izjemno močno in pokončno žensko. Navkljub srditim napadom in odkriti porogljivosti, ki so jo gledalci močno zamerili glavnim in obstranskim akterjem, je ostajala mirna in odločna, na dvignjene sredince pa ni odreagirala z istim, temveč igro nadaljevala z drugačnim pristopom.

  • Sabina je te dni prav zares pokazala, kakšna carica v resnici je!
  • Damjanova svetla zvezda repatica pa je te dni neslavno zašla. Utonila je v greznici negativnosti, ki so se je nalezli tudi vsi njegovi sledilci. Njegov mrhovinarski opravljivi krog je bil sprva strašljivo močan, a je po nekaj prespanih nočeh vendarle pričel izgubljati na moči.

  • In medtem ko se za Dejo zdi, kot da punca nima lastnega jaza in je zgolj identična prilika vsega, kar se dogaja v njenem očetu (kar se samo po sebi zdi skorajda srhljivo), pa je Milena povsem izgubila tako kompas kot prvotno avro nekakšne mame sotekmovalcev ter prevzela aktivno vlogo žrtve, ki s svojimi čustvenimi izpadi izsiljuje in (neuspešno) manipulira s situacijo in sotekmovalci.

Zato je Sabina carica!

Če smo te dni torej lahko videli, kaj se zgodi z ranjenim egom, ko mora ta sestopiti s prestola, ki ga je predolgo zasedal, pa tudi, kako groteskno se razobličijo persone, ki nimajo lastnega mnenja in zato nekritično sledijo avtoriteti bolj prefriganega od njih samih (in prav zares ni bilo prijetno gledati zlonamerne plati Deje, Milene, Tamare, Borisa in Mitje), pa smo lahko videli tudi, kdo navkljub vsemu ostaja to, kar je.

Vsem morebitnim napakam navkljub, so ti namreč zablesteli v polnem sijaju.

  • Tomaž, Maja in Monika sta se nam priljubila (in nam vrnila vero v človeštvo) s svojim sicer pasivnim nesodelovanjem v pogromu Sabine, s svojo pokončno držo in prisebnostjo pa razveselila Katja in Robi.

Na koncu pa je tu seveda še Sabina.

Vsak, ki se je ob videnem te dni vsaj za hip postavil v njene čevlje, je lahko ugotovil le eno: Sabina je prav zares carica!

 

Priporočamo