Presenečenje Natalije Verboten in Domna Kumra

Presenečenje Natalije Verboten in Domna Kumra (foto: Tibor Golob, osebni arhiv, MIMA) Tibor Golob, osebni arhiv, MIMA
Vir: Govori.se
19. 12. 2012

Po  prvem skupnem duetu Natalije Verboten in Domna Kumra v skladbi Tvoja mama, ki je bil med ljubitelji slovenske glasbe odlično sprejet in je hkrati na glasbeni sceni dvignil nemalo prahu, sta simpatična Štajerca pripravila predpraznično presenečenje, v novi preobleki sta namreč posnela zimzeleno uspešnico Bela snežinka.

Domnu Kumru je legendarna skladba všeč že iz otroških let. ''Spomnim se, da sem jo, ko sem še treniral smučanje, slišal vsakokrat, ko sem se pripeljal v ciljno areno – tako med treningi kot med tekmami. V tistih časih je bila to neke vrste naša himna - od takrat je to ena izmed mojih najljubših zimskih pesmi, in kot sem izvedel, tudi ena najljubših Natalijinih'', obuja spomine vedno nasmejani pevec.

''Ker je skladba Tvoja mama, ki sva jo pred kratkim posnela z Natalijo, doživela tako lep odziv pri poslušalcih in gledalcih, sva se odločila, da jim letos pred prazniki pokloniva še skupno glasbeno darilo. Skladbo Bela snežinka sem si za to priložnost zamislil nekoliko drugače -  v malo hitrejšem tempu ter priredbi s kantri pridihom,'' pojasni priljubljeni pevec, ki bo tudi letošnje praznike preživel v družinskem krogu.

In kako bo praznike preživela Natalija?
''Za božič bom v objemu družine, za silvestrovo pa na odru – kot že zadnjih 19 let, letos z bendom nastopam v Ljubljani na Kongresnem trgu, kjer se bomo zabavali zadnjo uro in pol letošnjega leta,'' razlaga dobro razpoložena Natalija, ki je prejšnji teden praznovala 36. rojstni dan.

Na vprašanje, kaj si je ob osebnem prazniku zaželela, nam je odgovorila: ''Zase in za svoje najbližje si želim zdravja. Le če bomo zdravi, bomo lahko še uresničevali svoje sanje,'' in v smehu dodala, da se letos ni bati, da ne bi bilo več snega – če ga z Domnom ne bosta priklicala z najnovejšo predelavo Bele snežinke, ga bo namreč zagotovo njen dveletni sin Max, saj je za obilno pošiljko snega pisal tako Božičku kot tudi Dedku Mrazu.